sobota, 24. septembra 2011

Bonbony Brigadeiro


Toto su lahodne , sladke  bonbony Brigaderiro. Velmi oblubene a vraj naznamejsie bonbony v Brazilii. Maju ich radi ako dospeli ,tak aj deti. Vraj sa bez nich neobide ziadna party. Na vyrobu tychto skvelych bonbonov potrebujete iba tri ingrediencie: kondezovane mlieko, kakao, maslo. Hotove bonbony mozete obalit v cokoladovej ryzi, kakau, v mletych orechoch, mandliach alebo v kokose. Mne sa najviac pozdavala verzia v cokoladovej ryzi, tak aby vynikla samotna chut bonbonov. Chutovo pripominaju nase kakaove stolverky, prip. kakaove krovky. 

štvrtok, 22. septembra 2011

Zapletena panenka s uzasnou koprovou omackou





Zapeceny vrkoc z panenky bol taky nadherny, ked som ho vybrala z rury, az mi ho bolo luto narezat. A prave o to ide. V celku vyzeral tak nadherne... Pokrajany bo taky jemnucky az sa mi platky ( jednotlive pletence) od seba oddelovali. Opat nic narocne, iba zaujimavo upravene masko. No a ta neskutocne vyborna koprova omacka, tak tu by som jedla dokonca aj samotnu. Doteraz som robila omacku  vzdy na oleji a teraz som zamenila olej za maslo. Najemno nastruhana cibula udusena na masle  urobila zazracnu zmenu v chuti tejto omacky. Pozrime sa, ako nato:

nedeľa, 18. septembra 2011

Mrkvova torta, Carrot cake



Toto je druhy recept uz zo spominanej knihy v predchadzajucom prispevku. Moj prvy carrot cake:).  Je strasne vela veci, ktore by som chcela vyskusat a toto bola jedna z nich.  Recept sa mi paci, akurat nabuduce pouzijem 4 vajcia miesto 2. Chcem, aby bol trochu vyssi. Cesto je super, vlacne, stavnate. Na vrchu je pokryvka z Philadelphie, ale isto sa da nahradit aj napr. s macarpone a pod. Urcite ho budem robit viackrat. Je to jednoduche, rychle a mnam:).

sobota, 17. septembra 2011

Plnene zapekane sampinony, Baked mushrooms







 Vzala som do ruk opat jednu zo svojich kucharskych knih a nechala som sa inspirovat hned dvomi receptami. Tentokrat to bola kniha The Kraft Philadelphia Cookbook. Nic zlozite a  za par minut vycarite super chutovecku. Samozrejme uz z nazvu knihy je zrejme, ze pri priprave pouzijeme Philadelphiu. Spravne ochutena v kombinacii so sampinonmi  pre milovnikov hub zarucene poskytne skvelu teplu chutovku. Podavame s pecivom a cerstvou zeleninou.

piatok, 16. septembra 2011

Jupiiiiiiiiiii - prispevky sa daju vytlacit

Vdaka milej Janke (Yanah) , kotra mi poslala tento link http://www.printfriendly.com/button sa mi podarilo pridat funkciu tlace. V pripade zaujmu si od dnes  mozete vytlacit recept, ktory vas oslovi. Prispevok sa moze vytlacit s obrazkom aj bez a da sa upravit aj velkost pisma. Tak velmi sa tesiiiiiiiiiiim :)). Janulka vdaka ti za tento tip ako nato. Dakujem, dakujem, dakujem.

Hlasovanie


Paci sa mi to.

pod kazdym prispevkom najdete
toto oznacenie
V pripade, ze sa vam prispevok paci,
kliknutim na tuto ikonku mozete
vyjadrit svoj nazor a tak
zahlasovat za prispevok
uverejneny na Kankan.sk.

Dakujem za kazdy hlas


streda, 14. septembra 2011

Tak toto sa oplati vidiet:)

Caramel Pecan Cheesecake - pozrite si  uzasne video na pripravu tohoto velmi pohladneho cheesecaku:)


Tak toto sa fakt oplati vidiet. Zabavila som sa poriadne. Je to zazitok vidiet  ako si vie niekto" spravne okorenit " svoje pecenie.

Plnene macrame palacinky

Toto by som skor nazvala ako pokus o macrame palacinky:). Pokus vysiel nie prave najkrajsie, ale tak ja nie som pani dokonala:). Napad sa mi velmi zapacil. Tieto plnene palacinky sa mozu konzumovat  teple aj studene. Zaujimave servirovanie, prijemna zmena oproti klasickym "plnym" palacinkam. Mozno niekoho to inspiruje urobi ich krajsie ako su tie moje. Tak nech sa vam dari.

utorok, 13. septembra 2011

Marhulove kocky



Ked som uvidela prvykrat tento recept, velmi ma zaujal. Rozhodla som sa vsak miesto cerstvych marhul urobit ho z konzervovanych marhul, ale myslim, ze na chuti to nijako neubralo. Kolacik by som v kratkosti charakterizovala ako brownies s marhulami. Cize,  cokoladove cesto doplnene jemne kyselkavou chutou marhul. Ja som si este nadovazok zjemnila chut kopcekom creme fraiche.  Absolutne dokonale:).

sobota, 10. septembra 2011

Nesquikove plnene bochnicky

Uz tak davno som chcela vyskusat tieto nesguikove bochnicky. Recept som objavila   na tomto blogu. Naozaj skvela cukrovinka. Moj manzel si zobral cely velky tanier pred seba a s takou vervou sa pustil do nich, ze som sa obavala, ze mne sa uz nic  nezvysi:). Samozrejme , ze zvysilo. Je to velmi vydatne, co sa tyka mnozstva. Vyslo mi okolo 50 kuskov.
Upozornujem, ze ak sa rozhodnete vyskusat tieto suche kolaciky, tak rozhodne neodporucam ochutnavanie plnky. Ona je tak bozskaaaaaaaa.....:). Mohlo by sa vam  stat, ze nebudete mat cim naplnit bochnicky.

Zapekany karfiol v masovych gulkach

V praci jednou z nasich tem  je aj co dnes varit:).Kolegynka mi hovorila, ze nasla skvely recept kdesi na nete. Opisala mi svoj postup prac a dolezite bolo, ze si dobre pochutnali. Ja som si ho prisposobila ( dochutila) podla seba a naozaj mozem konstatovat, ze je to chutne a zaujimave papanicko. Uvareny karfiol obaleny v mletom mase a upeceny v rure. K tomu vajcovo-mliecna zalievka a vsetko zapecene pod nastruhanym syrom. Robila som k tomu zemiakove pyre a salat z cerstvych uhoriek. Dokonca moj drahy ( karfiol velmi nemusi)  si vypytal duplu:)!!! Bolo tam maso. Aj ked len kusok, ale bolo:).

piatok, 9. septembra 2011

Spagetove hniezda



Jednoduche, rychle a velmi syte. Asi takto by som charakterizovala tuto teplu mini chutovku. Mozno mini pizu  zo spagiet? No, neviem. Nech si uz to pomenuje kto ako chce, zarucene da sa na tom skvele pochutnat. Ide o to, ze spagetove hniezda  si oblozite tym, co mate radi, resp. co vam prave ponukne vasa chlaldnicka, prip. komora.

štvrtok, 8. septembra 2011

Rafinovana panna cotta



Preco rafinovana? Pretoze pri tejto panna cotte kardamon, ktory  ktory je pouzity na jej dochutenie pri prvom suste ani necitite az po niekolkych lyzickach  niekde na pozadi prijemne postekli  vase chutove pohariky. Tak rafinovane:). Celu rafinovanost skvele doplna lahka , priezracna zelatinova broskynova obruc. Priznam sa , ze som kardamon prvykrat v kuchyni pouzila az teraz, pri tomto nadhernom dezerte s talianskymi korenmi. Velmi ma oslovil a urcite som ho vo svojej kuchyni nepouzila poslednykrat, rovnako, ako tento uzasny dezert som nerobila poslednykrat. Povodne som kupila kardamon a chcela som vyskusat Evitchkinu odlahcenu verziu panna cotty, ale nakoniec som sa rozhodla pre tuto verziu. Evka, prepac. Slubujem, ze aj tvoju verziu urcite vyskusam, najma  teraz, ked ma chut kardamonu tak oslovila .

streda, 7. septembra 2011

Jahodova pena, Strawberry mousse

Jahodova pena. Nic nove pod slnkom. Tato pena je vsak tak lahodna, ze som nemohla nepridat tento recept. Chcela som ju podavat tak trochu netradicne, tak som si spomenula na moje cokoladove misticky aj na tie duhovane. Teraz som chcela nieco ine, tak som skusila tieto "cipkovane". Nabuduce vsak rozhodne ostanem pri klasike - plnych mistickach. Totizto dost sa mi lamala cokolada a trebalo sa s tym viac pohrat. Takze cokoladove misticky su fajn, ale tie plne su rozhodne praktickejsie. Co sa tyka jahodovej peny, ta je priam bozska. Je lahka, nadychana, nie velmi tuha, taka akurat. Pouzila som sice mrazene jahody, ale viem si predstavit, ze z cerstvych jahod by bola este uzasnejsia.

utorok, 6. septembra 2011

Cibulovo-syrovy kolac, Chesse and Onion Tart



Neviem ako vy, ale ja milujem cibulu. V kazdej jej podobe. Mladu, jarnu cibulku, dusenu, pecenu i cerstvu. Pocula som o pripadoch, co sa cibule tyka, ze najdu sa medzi nami taki, co ju jedia doslova ako jablko, no i taki, co ju takpovediac pinzetou vyberaju z jedla. Ja ju sice ako jablko nejem, ale zato ju dostatocne milujem a veru na tomto kolaciku som si skvele pochutnala nielen ja, ale aj moja draha polovicka:). Recept som vytiahla zo suflika spomedzi receptov cakajucich v poradi na vyskusanie. Vytrhla som ho z nejakeho starsieho cisla casopisu Take a Break. Jednoznacne ho zaradujem  do mojho zoznamu stalych opakovaciek.

nedeľa, 4. septembra 2011

Pomarancovo-makove muffiny, Orange and Poppy Seed Muffins



Po dlhsom case som opat prelistovala svoju najvnovsiu knihu receptov a tieto muffiny ma zaujali. Verte, ze som mala stastnu ruku pri ich vybere a moja intuicia ma nesklamala, ze toto je presne  to, co by som mala vyskusat.Recept som oproti originalu mierne upravila. Su to pre mna  jedny z najlepsich muffin, ake som kedy robila a jedla. Skvele , lahke cesto, zvonku mierne chrumkava  korka, ale vo  vnutri jemnucke ako vata. Cesto nie je dusive a lahko sa oddeluje od papierovych kosickov. Jemnu pomarancovu  chut cesta milo doplnaju pod zubami chrumkajuce cele semiacka maku modreho. Vsetko korunovane skvelou pokryvkou pomarancoveho mascarpone.   Tak co? Odolate tejto pochutke?