pondelok 30. júna 2014

Avokádovo-jahodový šalát




Som presvedcena, ze tato nadherna paleta farieb zaujme aj vas  rovnako  ako zaujala mna.  Uz davno som takyto  vyborny salat nejedla. Oproti povodnemu receptu som urobila zopar drobnych zmien. Miesto baby spenatu salatu som pouzila rukolu a v zalievke namiesto jablcneho octu som pouzila citronovu stavu. Plesnivy syr som som nahradila syrom Feta. Na salat som pouzila sladko-kyselkavu zalievku ozvlastnenu nemletym makom. Zmes nadhernych chuti je  zavrsena na suchej panvici  oprazenymi mandlovymi platkami. Absolutna dokonalost......




Ingrediencie:
pre dve osoby
70 g rukoly ( prip. baby spenatu)
200 g jahod
1-2 avokada
200 g syra Feta ( prip. s modorou  plesnou)
2 -3 PL  mandlovych lupienkov


Na zalievku:
60 ml olivoveho oleja
stava z jedneho citrona
2 PL medu ( prip. Golden syrup)
1 PL nemleteho maku

Postup:
Na suchej panvici oprazime mandlove lupienky. Odlozime bokom ochladit. Rukolu oplachneme, osusime. Ulozime ju na velky tanier. Potom ulozime ocistene na stvrtiny  pokrajane jahody.Ocistene, pokrajane avokado. pridame pomrvenu Fetu a trochu polejeme zalievkou. Nakoniec posypeme mandlovymi lupienkami. Salat nemiesame. Zalievku si pridavame podla potreby.

4 komentáre:

  1. Vypadá senzačně!
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Woooou...dík za recept. Avokado mam už týždeň doma a neviem ako na ňho a jahody na záhrade :-) a ku všetkemu to vypada veeeľmi dobre, mňam. Fantasticke fotky. Ďakujem krásne za návštevu u mňa :-) Ahoooj krásne dni prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Mery, mslim ,ze ak vyskusas, nebudes sklamana......dakujem za prianie....aj tebe krasne leto a ja sa tesim na tvoje krasne prispevky :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)