streda, 19. augusta 2015

Bublanina 1,2,3,4 ....









"Adrianka a tento poznate? Jeden , dva , tri, styri. " "Nie, nepoznam". Pri peceni tejto pre  mna najjednoduchsej a najjemnejsej bublaniny, aku som kedy jedla, sa mi vybavila konverzacia s mojou milou kolegynkou pani Mariou. Veru, je to uz  takmer 30 rokov, ked som dostala recept od tejto milej pani. Ked boli deti male piekla som sa tuto  bublaninu velmi casto. Je nenarocna na pripravu a jej krasne jemna struktura piskoty, k tomu ovocie z vlastnej zahrady naozaj boli dobrym dovodom na jej nespocetne mnozstvo opakovani.  Najma , ked boli cesrstve ribezle a cucoriedky. Piekla som ju uz s roznym ovocim ( roznymi druhmi, cesrtvymi aj konzervovanymi), ale najlepsia je s cerstvym mierne kyselkavym drobnym ovocim. Cesto je velmi jemne a konzervovane ovocie padne na spod piskoty. Cerstve sa udrzi na povrchu.  Mne jednoznacne najlepsie pasuju k tejto bublanine ribezle alebo cucoriedky.

utorok, 18. augusta 2015

Kávová zmrzlina




Tak toto je nieco pre milovnikov kavy. Nadherna kavovo kremova chut zmrzliny je uzasna. K tejto vybornej zmrzline potrebujeme iba 3 ingrediencie: salko, instantnu kavu a slahackovu smotanu. V horucich letnych dnoch dobre padne doma vyrobena zmrzlina. Ako sa hovori, aspon vieme, co zjeme. 

Zapečené žemle




Vyborne a jednoduche. Robila som uz rozne varianty zapekanych chutoviek. Tato verzia v zapecenych zemliach sa mi velmi paci. Chut si mozete nakombinovat sami, podla toho, co oblubujete. Je to velmi syte jedlo a v kombinacii s cerstvou zeleninou, salatom mate vydatne ranajky, ci lahky obed, veceru. Zemle vobec neboli vysusene, ale vyborne, chrumkave. 

štvrtok, 6. augusta 2015

Margot rezy s banánovou príchuťou










Na tieto Darinkine Lahodne Margot rezy som sa chystala uz velmi davno. Boli sme doma na Slovensku na kratkej dovolenke a doniesla som si Margot cokoladu so zamerom, ze uz  konecne vyskusam tento zakusok. Lenze v tom zhone som na ostatne  potrebne prisady akosi pozabudla a tak som si bola nutena recept upravit. Namiesto kokosoveho pudingu som pouzila klasicky vanilkovy a na dochutenie tvarohu som pouzila bananovy Nesquick. Zelatinovy stuzovac som nahradila platkovou zelatinou. Mozem konstatovat, ze Margotka v kombinacii s bananovou chutou bola vyborna.

nedeľa, 2. augusta 2015

Jednoduchý cheesecake ( iba z troch surovín)








Tento chceesacake je internetovym hitom poslednych dni. Zaujalo ma to, ze k jeho "vyrobe" su potrebne iba 3 suroviny a to : biela cokolada, mascarpone a vajcia. Samozrejme, ze  som musela vyskusat. Priznavam, ze tento moj vyzera celkom inak, ale je to moja chyba lebo som nedodrzala  cas pecenia ani teplotu. Najlepsie by sa hodila rura s digitalnym nastavenim teploty:). Zmenila som aj pomer surovin. Povodna torticka je na 15 cm priemer formy a  ja som ju robila do 20 cm formy. Na chuti to vsak nic neubralo.  Chesecake  bol otestovany mojimi kolegynami a tie zhodne potvrdili, ze sa mam  rozhodne podelit o recept na svojom blogu, Mne chutovo  pripomina Inteligentny zakusok. Vrch som dozdobila malinovym topingom a cerstvymi malinam. Staci vsak, ak iba posypete praskovym cukrom.