pondelok 4. apríla 2016

Linecké kolieska s veľkonočným motívom






Tak aj taketo som piekla. Mile linecke kolieska ozdobene farebnym kolieskom z White icingu a s malou kacikou z praveho marcipanu. Robila som ich len zopar. Tieto mile mini kolaciky  pekne zabalene do kuska celofanu a previazane maslickou su skvelou nahradou za cokoladove vajicko pre malych kupacov.


Ingrediencie:
linecke cesto (recept pozri TU }
dzem na zlepovanie
White icing
gelove farby ( modru, prip, zelenu, fialovu, oranzovu na zobacik a nozicky)
trosku makkeho masla cca 1 KL
pravy marcipan ( u mna Golden marcipan) kacicky mozno urobit aj z White icingu
cierna fixa  ( potravinarska)
potravinarske lepidlo

Postup:
Upecene linecke kolieska zlepime s dzemom. White Icing Zafarbime lubovolnou farbou, rozvalkame a vykrojime kolieska. Ak mate vykrajovacky s vrubkovanym krajom pouzite ich. Kolieska budu krajsie vyzerat. Po okraji urobime  male dierky. Ja som pouzila spajlu so zaostrenym koncom.
Z marcipanu urobime jednu mensiu gulicku ( hlava) a trosku vacsiu gulicku ( telo) a medzi prstami vysulame malinky sulok ( kridielka).
Farebne koliesko jemne potrieme jedlym lepidlom a prilepime o linecke koliesko. Potom rovnako postupujeme pri hlavicke a pri tele. Telo jemnym tlakom prstov splastime a prilozime kridielko a jemne pritlacime. Jedlou fixou urobime oko.Do maleho mnozstva masla pridame oranzovu farbu, vymiesame. Pomocou sparatka nanesieme male mnozstvo na zobaciky a nozicky. A mile male vysluzky pre kupacov su hotove :).

Pozn: mnozstva neuvadzam. Z lineckeho cesta som mala aj ine druhy povykrajovanych kolacikov. Zavisi aj od velkosti vykrojenych kolieskov. Moje kolieska mali 6.5 cm a kacicky 3.8cm.


2 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)