piatok 27. mája 2016

Duo čoko-pena




Obcas, ked nie je velka chut respektive cas na nejake velke vypekanie, tak urobim iba maly dezert. Takym to je aj tato dvojfarebna cokoladova pena. Velmi jednoducha na pripravu. Paci sa mi ako sa miesa  horkasta chut tmavej cokolady so sladkou chutou bielej cokolady. Vacsinou  sa v receptoch  do cokoladovej peny vobjavuju vajicka, ale do tejto sa  pridava iba slahackova smotana.

Ingrediencie:
100 g tmavej horkej cokolady (74% kakaa)
50 ml slahackovej smotany
50 ml mlieka
200 ml slahackovej smotany


biela pena:
120 g bielej cokolady  ( u mna  Nestle)
50 ml slahackovej smotany
50 ml mlieka
200 ml slahackovej smotany

Postup: 
Pripravime si dve misky. Do jednej nalameme  tmavu cokoladu. Pridame slahackovu smotanu a mlieko ( 50 ml+50ml).  Nad parou za staleho miesania rozpustime cokoladu. Odstavime bokom. To iste urobime s bielou cokoladou. Slahackovu smotanu vyslahame dotuha. Pridame ju k tmavej uz vychladnutej, ale stale tekutej cokolade. Jemnymi kruzivymi pohybmi miesame, kym sa obe hmoty spoja. Rovnako postupujeme s bielou cokoladou.  Naplnime dezertne pohare. Lubovolne ozdobime.

Poznamka: pena je dost syta a aj kaloricka, takze pre tento dezert doporucujem iba mini pohare prip. misticky.

4 komentáre:

  1. Ahoj Adrika, tak toto určite vyskúšam dnes!
    Ptosim Ta nevedela by si mi poradit inspiraciu na nejaku skvelú tortu kokos, cokolada ...? Ty si v tortach jednotka. Dakujem Gabika.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem Gabika, tuto coko-ko tortu ti odporucam http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2015/05/cokoladovo-kokosova-torta-s-lindt.html zdobit mozes podla vlastneho uvazenia. Ide hlavne o korpus a tu plnku je naozaj vyborna :)

      Odstrániť
  2. Kdybych měla vše potřebné doma šla bych na to. Ale brzy udělám. Je to nádhera :)Jindra

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)