Jednu sobotu sme boli na nakup v nasom oblubenom nakupnom centre a tie pstruhy v "rybacom kutiku" boli take nadherne , ze sme im nemohli odolat. Po prichode domov som sa hned pustila do ich pripravy a cca do pol hodiny bolo na stole nadherne a chutne papkanicko. Ryby, mame velmi radi. Okrem ich rychlej pripravy vam poskytnu aj skvely chutovy zazitok. A to , ze su aj zdrave, tak o tom nikoho hadam netreba presviedcat.
Ingrediencie:
pstruh (mnozstvo podla poctu osob)
maslo
limetka
sol, biele korenie
150 ml bieleho vina
mandlove platky cca 2 PL
Postup:
Ocisteneho umyteho pstruha osolime z kazdej strany. Vnutro mierne okorenime. Pokvapkame limetkovou (citronovou stavou). Na vonkajsej strane urobime sikme zarezy a do kazdeho zarezu vsunieme koliesko limetky. Prikryjeme platkami masla a pecieme odkryte cca 20 min. pri 180 stupnoch C.
Kym sa ryba pecie, na platku masla oprazime mandlove lupienky a pridame vino a smazime lupienky dozlatista a kym sa tekutina trochu nezredukuje. Upecenu rybu polejeme touto omackou a podavame s pecenymi zemiakmi.
Prajem dobru chut!
vďaka za recept, vynikajúce, vylepšila som mandľové lupienky medom a veru riadna mňamka:-)))
OdpovedaťOdstrániť