streda 26. októbra 2011

Pstruh s mandlovo-vinovou omackou


Jednu sobotu sme boli na nakup v nasom oblubenom nakupnom centre a tie pstruhy   v "rybacom kutiku"  boli take nadherne , ze sme im nemohli  odolat. Po prichode domov som sa  hned pustila do ich pripravy  a cca do pol hodiny bolo na stole nadherne a chutne papkanicko.  Ryby, mame velmi radi. Okrem ich rychlej pripravy vam poskytnu aj skvely chutovy zazitok. A to , ze su aj zdrave, tak o tom nikoho hadam netreba presviedcat.

Ingrediencie:
pstruh (mnozstvo podla poctu osob)
maslo
limetka
sol, biele korenie
150 ml bieleho vina
mandlove platky cca 2 PL

Postup:
Ocisteneho umyteho pstruha osolime z kazdej strany. Vnutro mierne okorenime. Pokvapkame limetkovou (citronovou stavou). Na vonkajsej strane urobime sikme zarezy  a do kazdeho zarezu vsunieme koliesko  limetky. Prikryjeme platkami masla a pecieme odkryte cca 20 min. pri 180 stupnoch C.


Kym sa ryba pecie, na platku masla oprazime mandlove lupienky a pridame vino a smazime lupienky dozlatista a kym sa tekutina trochu nezredukuje.  Upecenu rybu polejeme touto omackou a podavame s pecenymi zemiakmi.




Prajem dobru chut!

1 komentár:

  1. vďaka za recept, vynikajúce, vylepšila som mandľové lupienky medom a veru riadna mňamka:-)))

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)