A toto je skutocne Kilimandzaro. Je to fotene iba z lietadla, takze prosim ospravedlnite znizenu kvalitu.
Ingrediencie:
korpus:
5 vajec,
180 g pr. cukru,
100 g polohrubej muky,
30 g solamylu,
30 g kakaa,
50 g masla
2 KL prasku do peciva
stipka soli
Krem:
500 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark),
2 KL vanilkoveho extraktu
1 slahackova smotana
60-100g pr.cukru
7 platkov zelatiny
2 mandarinkove kompoty
Okrem toho: tortova forma 24 cm, misa s priemerom 20-22 cm, potravinova folia
Postup:
V mise zmiesame sypke suroviny okrem cukru: muku, prasok do peciva , solamyl, kakao. Odlozime bokom.
Zltka, cukor , maslo vymiesame dopenista.
Bielka vyslahame so stipkou soli na tuhu penu.
Do maslovo zltkovej zmesi prisypeme sypke suroviny, premiesame a nakoniec ruccne vmiesame z bielkov vyslahany tuhy sneh.
Premiesame a vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme vylozili papierom na pecenie.
Pecieme vo vyhriatej rure na 180 stupnoch C asi 35-40 minut. Vyberieme z rury, nechame asi 5 minut postat vo forme a potom boky formy odopneme a nechame vychladnut na mriezke.
Mandarinky scedime, stavu odlozime bokom, budeme ju potrebovat na namacanie korpusu.Tvaroh rozmiesame s cukrom, vanilkovym extraktom. Slahacku vyslahame dotuha. Do tvarohoveho kremu pridame 2/3 odkvapkanych mandarinok premiesame. Potom pridame vyslahanu slahacku a nakoniec za staleho miesania pridavame rozpustene, ochladene zelatinove platky. Zmes vylejeme do misy vylozenej potravinarskou foliou a odlozime do chladnicky aspon na tri hodiny.
Koprpus prerezeme na dve polovice.Spodnu cast korpusu prelozime na tanier (tacku) a dobre navlhcime mandrinkovou stavou. Hornu cast korpusu rozrezeme na 16 casti. Stuhnutu tvarohovu zmes preklopime na spodnu cast korpusu. Trojuholnicky namacame v mandarinkovej stave ( iba jednu stranu, ( tu ktora je rozrezana) a jemnym pritlacenim prikladame k tvarohovej zmesi. Trojuholnicky prikladame dookola tvarohovej zmesi vzdy oproti sebe.
Ked mame hotovo, jemne poprasime praskovym a na vrch ulozime 1/3 mandarinkoveho kompotu.
Prajem vam dobru chut!
Adriana!
OdpovedaťOdstrániťFantasztikus jól néz ki:-))
Ez nem csak jol nez ki, de nagyon fincsi is:)))))Koszike
OdstrániťJe dokonala, Andrejka a predchádzajúci príspevok je fascinujúci !!!
OdpovedaťOdstrániťtesi ma Gabika, ze sa ti paci
OdstrániťAdrianka, tak tymto si ma dostala!! Neskutočne dobre to vyzerá a chutiť to musí geniálne!!
OdpovedaťOdstrániťAduska, je vyborna, taka osviezujuca
Odstrániťja žasnem, to je nádherná torta a celkom jednoduchá, super :-))....a tiež by som chcela zažiť taký krásny zážitok! :-)
OdpovedaťOdstrániťIvka mozes kludne vyskust, neolutujes:)))
Odstrániťkrááásna torta , vôbec nie zložitá žasnem :-)
OdpovedaťOdstrániťPresne ta a take ja najviac milujem:)))
OdstrániťDobry rano a moc dik ale neni fer takove moc dobry dort na pc sedim tady a slintam miluje takove dorty .Znam s nemeskou takove dortiky .Hezky tebe zdravim Karin
OdpovedaťOdstrániťKarin dakujem za navstevu a opatujem pozdrav.
OdstrániťTeda, tak tohle vypadá opravdu skvěle!
OdpovedaťOdstrániťDakujem Martinka
OdstrániťSuper postup....tebe tá dovolenka prospela :-)
OdpovedaťOdstrániťTani mas pravdu...:)))
Odstrániťvyborny napad, krasna torta, na ktoru sa mi slinky zbiehaju a nazov sedi a rit na serbel :)), Adrianka
OdpovedaťOdstrániťAndrejka uz som ju davala na MMB a je fakt dobra, ta som uz dala nejake to repete:)))
OdstrániťKrásna torta, sa mi slinky zbiehajú :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem Zuzka, tesi ma, ze sa paci
Odstrániťnádherná torta, hotové umelecké dielo a navyše vyzerá veľmi osviežujúco :)
OdpovedaťOdstrániťTento dort je bomba. Adrianko, určitě ho udělám - samozřejmě s odkazem na tebe. :-)))
OdpovedaťOdstrániťmoc hezký dort a originální nápad :-)
OdpovedaťOdstrániťTen vypada naprosto uzasne, uz vim, co udelat, az budu chtit neco netradicniho, diky! :)
OdpovedaťOdstrániťnádherný, originální a určitě výýbornýý :-) hned bych ochutnala kdybych mohla ;-)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Adri, dnes jsem dělala podle tebe Kilimandžaro. Dovolila jsem si ho zveřejnit i na mém blogu. Dala jsem si k receptu odkaz na tvůj blog, máš v něm výborně udělaný fotopostup. Z odkazu jasně vyplývá tvé autorství receptu.
OdpovedaťOdstrániťDort vypadá naprosto skvostně! Myslím, že se inspiruju a recept založím na pozdější použití.
OdpovedaťOdstrániťA jdu se tady ještě trošku porozhlídnout... :-)
tak takú to tortu spravím,do inej by som sa nie pustila lebo nie mam skúsenosti ale ta vypadá skvostne...
OdpovedaťOdstrániť