Velmi prijemna chut cokolady a avokada. O skvelej chuti parizskej slahacky hadam nikto nepochybuje. Priznam sa, ze doteraz som avokado este nikdy nasladko nejedla. Je to prijemna zmena a tato kombinacia je skutocne zaujimava. Muffiny su lahucke, nadychane a na moj vkus je cesto trochu trusive. Rozpis je a na 24 kusov.
270 g polohrubej muky
150 g hnedeho cukru
2 PL kakaa
2 KL lyzicky prasku do peciva
1 KL soda bicarbony
2 vajcia
120 g rozpusteneho masla
100 g horkej rozpustenej cokolady
250 ml mlieka
na plnku:
2 stredne velke avokada
1-2 PL praskoveho cukru
1-2 PL citronovej stavy
na parizsku slahacku:
300 ml slahackovej smotany (u mna double fresh cream)
150 g horkej cokolady
Postup:
Den vopred si dame zohriat slahackovu smotanu s nalamanou cokoladou (150g). Nevarime, len dobre zahrejeme a za staleho miesania rozpustime cokoladu. Po vychladnuti dame do chladnicky. Najlepsie na celu noc, aby sa dobre schladila . Po vyslahani nam vznikne krasne zamatova parizska slahacka. Pouzijeme na zdobenie vrchu muffiniek. Pred pecenim si nad parou roztopime cokoladu ( 100 g). Odlozime bokom, nech sa ochladi. Roztopime aj maslo.Vajcia s cukrom naslahame. Pridame ochladene roztopene maslo, mlieko, cokoladu. Zakazdym dobre premiesame. Nakoniec prisypeme preosiatu muku zmiesanu s kakaom, praskom do peciva a soda bicarbonou. Papierove kosciky naplnime do 2/3. Pecieme pri 170 stupnoch (teplovzdusna rura) cca 20 minut. Muffiny nechame dobre vychladnut. Avokado prerezeme pozdlne az ku kostke. Vrchnu polovicu otocime proti smere hodinovych ruciciek. Malou lyzickou vyberieme duzinu do misky. Rozpucime ju vidlickou, pridame praskovy cukor a citronovu stavu. Vymixujeme dohladka. Z muffin malym nozom v prostriedku vyrezeme malu dieru. Mne dobre posluzil vykrajovac na jaderniky. Naplnime avokadvou plnkou a odlozime do chladnicky, kym si vyslahame slahacku s roztopenou cokoladou. Budte opatrni , velmi rychlo sa preslaha. Doporucujem slahat na najnizsich obratkach. Parizsku slahacku naplnime do cukrarenskeho vrecka a ozdobne ju nanesieme na vrch muffin.
wow to vyzera neskutocne, neviem si predstavit tu chut :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem...chut bola zvlastna, ale lahodna....horkastu coko chut prijemne doplnala svieza avokadova plnka...degustacia v praci dopadla velmi dobre :)
OdstrániťAdri, to vyzera uzasne! krasne fotky, ta zelena sa nam teraz v Irl hodi na St.Patrick's day ;o) ja sa tento tyzden chystam na tvoj cokoladovo gastanovy nepeceny kolacik, uz teraz viem, ze bude fantasticky ;o)
OdpovedaťOdstrániťZelene sa este chystam cez vikend, dufam, ze mi to vyjde :)....ak mas na mysli tu s tymi piskotami, tak som presvedcena , ze nesklame :)
Odstrániťnesklamala, fantasticke! prave sa oddavam konzumu ;DDD Marianna
OdstrániťJeeeeej Mariannka, tesim sa , ze si ich vyskusala ....hlavne vsak je , ze nesklamali....dakujem za spravicku
OdstrániťAhoj Adrianko, nějak nestíhám a u tebe přibylo takových dobrot. Dala jsem si receptíky do záložky, ale nevím kdy na ně přijde řada. Muffiny jsou zajímavé náplní.
OdpovedaťOdstrániťIvka , dakujem , ze si sa zastavila...u mna je to napodobne :) pekny vikendik
OdstrániťAdrianka, muffiny sú nádhernéééé a tiež aj fotky! :-)
OdpovedaťOdstrániťdakujem Ivetka :)
Odstrániť