Velmi jednoduchy recept. Kuracie prsia marinujeme v medovo-chilli marinade. Vysledkom je sladko -pikantne maso, ku ktoremu je najvhodnejsie podavat ryzu. Ak nepocitame dobu marinovania, do tridsat minut mate hotovy obed , ci veceru......
Ingrediencie:
kuracie prsia cca 1000 g
4 PL medu
5 PL olivoveho oleja ( moze byt aj slnecnicovy)
1 PL sojovej omacky
stava z 1 citrona ( prip. podla chuti)
6 strucikov cesnaku
1-2 chilli papricky (podla intenzity palivosti) ja som pouzila iba susene chilli platky
sol, biele mlete korenie
100-150 g mexicka zmes - mrazena zelenina ( ja som pouzila klasicku mrazenu zeleninu)
1 PL krystaloveho cukru
200 ml kuracieho vyvaru
1 PL solamylu (u mna cornflour)
Postup:
Pripravime si do misky olej, med, sojovu omacku, prelisovany cesnak, nadrobno pokrajane chilli, ( pripadne susene platky) sol, korenie a citronovu stavu. Dobre vymiesame. Maso umyjeme, narezeme na pasiky a vlozime do marinady. Premiesame maso s marinadou a odlozime na par hodin do chladnicky. Mrazenu zeleninu dame prejst varom do vriacej vody, do ktorej sme pridali lyzicu cukru. Zeleninu scedime. Marinovane maso opecieme na panvici, pridame scedenu zeleninu a podlejeme vyvarom. Nechame spolu prehriat. Dochutime podla potreby ( ja som este pridala 1 PL medu a citromovu stavu), Nakoniec zahustime solamylom rozpustenym v malom mnozstve vody. Nechame zovriet a odstavime zo sporaka.
Ahoj opět jsem přišel k návštěvě vašeho blogu
OdpovedaťOdstrániťZajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?
V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka
Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu