utorok 29. novembra 2011
Ancovickovo-olivovy kolacik, Olive and anchovy open tart
Toto je take jednoduche a dobre, ze k tomu ani netreba viac slov:) Recept pochadza z mojej kucharskej knihy : cook express - 700 quick recipes.
Ingrediencie:
1 listkove cesto 375 g rozvalkane
3 PL kecupu
100 g anchovicky v oleji ( neslane) ja som mala slane a vobec to nevadilo
cierne olivy
trochu cerstvo pomleteho cierneho korenia
1 vajce
Postup:
cesto prelozime na plech. Na ceste dokola si urobime nozom cca 3,5cm ram . Pozor, aby ste cesto neprerezali. Potom opacnou stranou noza v tomto rame urobime kriziky ( ozdobime ho tymi zarezmi). Rozslahanym vajickom potrieme tento ram na listkovom ceste . Do prostriedku opatrne rozotrieme kecup . Poukladame odkvapkane ancovicky a dozdobime ciernymi olivami. Mozno ich prerezat na polovice alebo ponechame cele olivy. Mierne ochutime cerstvo namletym ciernym korenim a dame upiect do rozohriatej rury. Pecieme pri 200 stupnoch C asi 15 minut - do zlatista. To je vsetko !!!!!
THE END !!!!!!!!!!!
mnam mnam mnaaaaaaaam adka tak toto je bomba!
OdpovedaťOdstrániťJeeej, Adri! tusim mame rovnake chute, podobny kolacik som mala vyhliadnuty, s tym rozdielom,ze bol z inej knizky...musim vyskusat!!!
OdpovedaťOdstrániťto nie, ja som prave pred vecerou. a cierne olivy i ancovicky mozem. listkove cesto v chladnicke, ancovicky tiez, skoda, ze nemam olivy...
OdpovedaťOdstrániťTyhle jednoduché chutě miluji - přesně moje kombinace, krása :-)
OdpovedaťOdstrániťP.
to vypada naprosto fantasticky. a musim se priznat, ze by me to asi nikdy nenapadlo :D rozhodne vyzkousim ;-)
OdpovedaťOdstrániťten je kráááásny(a urcite aj fajnovyyy)! :)
OdpovedaťOdstrániťmnam, super! Adrianka, kde je dostat tvoju knizku,ktoru spominas, pls :)
OdpovedaťOdstrániťAnetka bola:)Twsi ma, ze ta tato lakocinka naslano zaujala
OdpovedaťOdstrániťMariannka urcite stoji za vyskusanie tato kombinacia. Aj ja som si uz vsimla, ze sme naladene na takmer rovnakom chutovym kanalom:)
OdpovedaťOdstrániťDora - doporucujem olivky dokupit a urobit si tu lakocinku a pohar dobreho vinka k tomu...:)
OdpovedaťOdstrániťPapaja: som rada, ze ta tento slany kolacik zaujal
OdpovedaťOdstrániťKlarish, bud pokojna, mna to tiez nenapadlo:) Inspiracia z uvedenej knizky. No a tam bola ta foto omnoho, omnoho krajsia, takze si vies predstavit, ze ked som to zbadala, tak hned bolo rozhodnute, ze to musim vyskusat:)
OdpovedaťOdstrániťMarysity dakujem. Kolacik bol dobrucky. Krehke listkove cesto s acovickami a olivami a podmaz trochu kecupu, tak ozaj vydarena kombinacia:)
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, kupila som ju tu, v Anglicku. Raz za cas nam donesu do firmy nejake knihy, ktore su riadne precenene napr. tato konkretne bola z 25 zlacnena na 9 libier.:)No nekup to!?:)
OdpovedaťOdstrániťpredstav si, ze som si stale myslela, ze pises o tvojej knihe, akoze si vydala knihu receptov!! :) mala by si sa inspirovat ;)
OdpovedaťOdstrániťNo ten je ale vymakaný :-)
OdpovedaťOdstrániťOdskusany dalsi recept, zaujmava chut, hodi sa to k vinku. Vsetkym nam chutilo. Recepty s listkoveho cesta mame velmi radi :-)
OdpovedaťOdstrániť