Pre milovnikov kavovej chuti je ako stvoreny tento skvely mucnik. Podlozku na tejto torte tvori brownies . Druha vrstva je kavovy cheesecake . Tretiu vrstvu tvori mix creme fraiche so slahackou. Ako pri vsetkych mucnikoch tohoto typu je uplne samozrejme, ze najviac chuti skvele vychladeny. Moj drahy, ked ho zbadal, tak iba ohrnul nos, ze zase tolko vela plnky a malo cesta:). No ked ho ochutnal, tak som dostala velku pochvalu, ze je to vyborne!!!! On si totiz myslel, ze ten stred je kremova plnka:). No co uz, zdanie niekedy klame. A je to nielen pri kolacikoch. Taky je uz zivot...
Ingrediencie:
Brownies:
120 g horkej cokolady
120 g masla
100 g praskoveho cukru
2 vajcia
70 g polohrubej muky
na hrot noza prasok do peciva
Kavovy cheesecake:
2 x 200 g soft cheese ( alebo Quark 250 g , alebo mozno pouzit smotanovy tvaroh - jemny)
100 g praskoveho cukru
1 PL instantnej kavy
2 PL vody
2 vajcia
2 PL kyslej smotany
Smotanova poleva:
1 creme fraiche 300 ml ( mozno nahradit kyslou pochutkovou smotanou)
150 ml mlieka
1 praskova slahacka ( mozno pouzit aj cerstvu slahackovu smotanu)
3 PL praskoveho cukru
rozpis je na tortovu formu o priemere 20 cm
Postup:
cokoladu nalameme na mensie kusky, pridame k nej maslo a nad parou za staleho miesania rozpustime. Pouzijeme vacsiu misku. Pridame cukor a opat dobre premiesame, kym sa nam hmota nespoji. Ked je hmota spojena po jednom zaslahame vajcia. Nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a uz iba rucne zamiesame. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pecenie. Odlozime bokom a ideme robit cesto na cheesecake. Tvaroh ( v mojom pripade Soft cheese z Tesca) vymiesame s praskovym cukrom. Pridame instantnu kavu, ktoru sme rozpustili s 2 PL vody. Vyslahame. Po jednom zaslahame vajcia a nakoniec kyslu smotanu. Vymiesame dohladka. Nalejeme na cokoladovu vrstvu a dame piect na 170 stupnov asi 40- 45 minut. Ruru vypneme a nechame kolacik v rure s pootvorenymi dvierkami. Ked je uz vlazny, tak ho vyberieme a nechame ho uplne vychladnut.
soft cheeese, kava, cukor vymiesame dohladka |
po jednom zaslahame vajcia |
pridame smotanu |
na spodku je cokoladova vrstva, na nu lejeme kavovu vrstvu |
uz upeceny |
Dobru chut ! |
wau..tak na toto ani nemam slov,Adrika..to musi byt byt ciste nebicko:)))
OdpovedaťOdstrániťmnaaaaaaaaaaaaaam
OdpovedaťOdstrániťodpadavam a slintam zaroven!!! toto muselo byt neskutocne dobreeeee!!!!
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, tak toto je iná pecka!! Slintám a mám obrovskú chuť na niečo kávové a sladké ;) To musela byť iná mňamka!
OdpovedaťOdstrániťpekne mi teci sliny teraz vecer..... vypada to krasne
OdpovedaťOdstrániťMnaam, aj ja sa zaradujem medzi slintacov, kavove, to je moje, super recept!!
OdpovedaťOdstrániťNádhera a zase nádhera !!!!!!!!!!!!!!!
OdpovedaťOdstrániťJindra
Wow! That looks scrumptious, Adriana, as everything you do!
OdpovedaťOdstrániťAdi pomooooooooooooooooooooooooooc vyzerá to neskutočne nebezpečne :-)
OdpovedaťOdstrániťAdiiii, toto je totálne nefééér, jak by som si dala hned , mňam.
OdpovedaťOdstrániťadka to je uuzasne! to musi byt neuveritelna dobrota! super recept adka, vlastne ako vzdy u teba na blogu;-)
OdpovedaťOdstrániťTakéto trápenie, Aďka...nestíham pregĺgať a tiež závidím :-) Je ako z rozprávky, mňam.
OdpovedaťOdstrániťTo je tak úžasný! Cokoliv co zavání kávou miluju a tohle je pro mě mučení :))
OdpovedaťOdstrániťmnam, hned by som si dala aj v tuto neskoru nocnu hodinu!
OdpovedaťOdstrániťParáda! Úplná pastva pro oči a co teprve pro jazýček :D Mimochodem já bych se po něm vrhla i kdyby to byla jenom náplň, protože na krémy ujíždím už odmalička (jako taťka :D). A moc se mi líbí ten odpočítávač do Vánoc - jen 37 dní, to je úžasný :D
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, bože ... toto vyzerá neskutočke a tá chuť ... musím vyskpúšať..máš ju úžasnú !
OdpovedaťOdstrániťAdrika, bože aj meno som Ti zmenila :-))) tak si ma omámila touto mňamkou!
OdpovedaťOdstrániťMňami-mňam :) Aďka, Tvoje mlsnotky sú úžasné. Bonbóniky som skúšala a perfiš:) Myslíš si, že Soft cheese môžem použiť aj light?
OdpovedaťOdstrániťBejulik, myslim, ze to bude OK. Light som konkretne na toto neskusala, ale podla skusenosti by to malo byt dobre ( menej kaloricke:))
OdstrániťĎakujem pekne za info, určite vyskúšam:)
OdstrániťDakujem velmi pekne za tento recept!!!
OdpovedaťOdstrániťBea
Moc, moc, moc děkuji za tento a nejen za tento recept, ale za všechny recepty a vůbec za, tak krásné stránky.Jsem šťastná, že jsem na ně narazila.Mějte se krásně.
OdpovedaťOdstrániťB.S.
B.S. dakujem za vasu navstevu a verim, ze mi zachovate svoju priazen aj v buducnosti. Ste srdecne vitana na mojom blogu a verim, ze tu najdete vela inspiracie. Vsetko dobre zelam . Ada
OdstrániťTak toto je fakt bomba!!! Úplne fantastická chuť a pritom jednoduchý na prípravu. Tlieskam Adrianka..:-)))
OdpovedaťOdstrániťkolľko kyslej smotany (creme fraiche) tam ide?
OdpovedaťOdstrániťJulia 1 kelimok creme fraiche, v Anglicku je 300 ml balenie alebo 1 kysla pochutkova smotana, na SVK je to tusim 250 ml.:)
Odstrániťkolko kyslej smotany (creme fraiche) tam ide?
OdpovedaťOdstrániť