Bravcova panenka obalena v slaninke a opecena na panvici. K tomu uzasna bazalkova omacka. Skvele papkanicko. Rychle, chutne, nenarocne . K tomu naozaj ani niet co viac komentovat iba doporucit k vyskusaniu. ... :)
Ingrediencie:
bravcova panenka
tenke platky slaniny ( u mna Pancetta)
1PL oleja
steakove korenie, sol
na omacku:
50 g masla
2-3 struciky cesnaku
1 PL hladkej muky
150 ml vyvaru
200 ml mlieka
2-3 PL kyslej smotany
100 g nastruhaneho tvrdeho syra ( u mna chedar)
2 PL cerstvej nadrobno posekanej bazalky
sol, biele mlete korenie,
par kvapiek citronovej stavy
Postup:
Bravcovu panenku umyjeme, osusime. Maso odblanime a narezeme na cca 3,5 cm "bochnicky". Kazdy bochnicek obalime v slanine a prstami maso jemne roztlacime (splastime). Posypeme steakovym korenim. Mozeme aj velmi jemne osolit. Naozaj velmi jemne, aby sme ich nepresolili.
Ideme na omacku. Na panvici rozpustime maslo a pridame prelisovany cesnak. Na miernom ohni ho orestujeme a poprasime lyzicou muky. Opat porestujeme cca 2 minuty a podlejeme vyvarom. Odstavime z ohna. Prilejeme mlieko, pridame smotanu a dobre premiesame. Vratime na ohen, nechame zovriet . Ochutime solou, bielym mletym korenim a citronovu stavou. Ak by bola omacka velmi riedka, tak mozete este 1/2 PL hladkej muky rozmiesat v troche vody a este zahustit. Samozrejme po zahusteni nechame opat zovriet. Nezabudnite stale miesat, aby omacka neprihorela. Pridame nastruhany syr a bazalku , zamiesame a odstavime z ohna.
Maso opecieme na panvici z kazdej strany cca 3 minuty a mame hotovo! No nevravela som vam, ze je to jednoduche a rychle ?
Podavame s varenymi zemiakmi . Zelam vam dobru chut!
jeminky! to je dobrota! stale slintam, stale viac a viac.. hned by som si dala! :)))
OdpovedaťOdstrániťAdri, toto urcite niekedy vyskusam! ja som velkym fanusikom tvojich receptikov, hlavne tych masovych ;o))) a zatial ani jeden nesklamal!!!
OdpovedaťOdstrániťPanenka so slaninkou su teda tiez velki kamarati a k tomu ta omacka, velke MNAM!!
OdpovedaťOdstrániťAdka, to musela byt dobrota, panenka,slanina,smotana,bazalka...az sem to rozvoniava... :)
OdpovedaťOdstrániťJúj,to vyzerá fajne. Aďka, tak toto skúsim určite.
OdpovedaťOdstrániťMarysity vdaka za mily komentarik
OdpovedaťOdstrániťMariannka, velmi som sa potesila tvojim milym slovickam. Vdaka.
OdpovedaťOdstrániťLucka,presne tak ako vravis. Dobrotka jak hrom:))))
OdpovedaťOdstrániťAndrejka, veru bola dobrotka. A keby si citila tu vonu nazivo:)
OdpovedaťOdstrániťIvanka budem velmi rada, ked vyskusas.
OdpovedaťOdstrániťAhoj Adka, vyskusane a musim povedat, ze vyborny, vyborny a este raz vyborny receptik. Aj priatel chvalil a to je uz co povedat :) Takze vdaka za super recept.
OdpovedaťOdstrániťakurát som dokončil vynikájuce chválim :)
OdpovedaťOdstrániťprave si to idem varit., len s opekanymi zemiakmi, uz sa tesim, vyzera to fajn, hlavne omacky na smotane zboznujem, :)
OdpovedaťOdstrániťPrave sa na to chystam, akurat som pozmenil prilohu na opekane zemiaky. Omacky na smotane zboznujem, tak sa tesim na toto jedlo, vyzera to vyborne a dufam aj tak bude chutit.:)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem za výborný recept, všetkým doma chutilo - aj mužovi, a dokonca aj ročnému bábätku čo nechce celý deň nič jesť...určite sa sem vrátim a vyskúšam aj iné recepty
OdpovedaťOdstrániťDakujem za inspiraciu, dnes som recept vyskusala s malou obmenou - chcela som sa zbavit hlivy tak som s panenkou opiekla aj tu :-)
OdpovedaťOdstrániť