Moju kulinarsku kniznicu obohatila nova kniha COOK STEP BY STEP. Tento recept pochadza prave z nej. Creme brulee som uz chcela velmi davno vyskusat. Teda jeho pripravu. Uz som ho jedla, ale pripravovala som si ho teraz prvykrat. Trebalo pokrstit novu knihu a rovnako aj jeden z mojich kulinarskych vianocnych darcekov - novu flambovaciu pistol. Creme brulee, je vlastne vo vodnom kupeli peceny krem, ktory tvori zmes vyslahanych vajecnych zltkov s cukrom a smotanou. Ochuteny skoricou a pomarancom. Pecie sa vacsinou v mensich zapekacich miskach . Podava sa dobre vychladeny a tesne pred podavanim posypeme cukrom, ktory pomocou flambovacej pistole skaramelizujeme. Ak nemate flambovaciu pistol, mozete si pomoct aj grilom, ale kedze krem by mal ostat studeny, tak uz to nie je ono. Takze, ak mate zvysne zltka a ste milovnikmi skorice a pomarancov, vrele doporucujem vyskusat tento peceny krem.
Ingrediencie:
7 zltkov
600 ml smotany
2 skoricove cukre
1 KL mletej skorice
150 g krystaloveho cukru + na posyp na skaramelizovanie
nastruhana kora z 1 pomaranca
Postup:
Skoricovy cukor, skoricu a nastruhanu koru z pomaranca zalejem smotanou. Za staleho miesania privedieme k varu. Hned odstavime zo sporaka a nechame ochladit. Zltka vymiesame s cukrom dopenista. Za staleho miesania zltkov pridame ochladenu smotanu. Este chvilu spolu preslahame a nalejeme do pripravenych zapekacich misticiek. Misticky dame do plechu na pecenie. Plech naplnime do polovice misticiek vodou a pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C asi 30-35 minut. Vyberieme z vody a nechame ochladit. Potom dame na zopar hodin do chladnicky az do podavania. Pred podavanim posypeme krystalovym cukrom a flambovacou pistolou cukor skaramelizujeme. Po skaramelizovani cukru hned podavame.
jeminkyyy,to vyzera neodolatelne dobre! a ked si predstavim pomarance a skoricu v jednom..ach, jedna basen :)
OdpovedaťOdstrániťwau!!! ja som creme brule este nerobila ;( najvyssi cas to napravit, neodolatelna kombinacia pomarancov a skorice, hmmmmm....to by mi urcite chutilo!!!!
OdpovedaťOdstrániťto je paráda! perfektné...
OdpovedaťOdstrániťto sa robí, keď sú k tomu tí správny pomocníci, ja som ešte neskúšala robiť ,,krambľe", ale keď mňa ježiško konečne vypočuje, tak hneˇako prvé otestujem pištoľ na tejto lakocinke!!!!
OdpovedaťOdstrániťJeeej, paradička!! A tú pištol silne závidím, aj ja by som ju chcela, ale asi by viac prachom zapadala ako bola použivana... ;)
OdpovedaťOdstrániťskvelá kombinácia chutí, tvoju muž ťa dúfam na rukách nosí : )
OdpovedaťOdstrániťMarysity, mas pravdu. Pomaranc so skoricou chutia uzasne.
OdpovedaťOdstrániťMarianka, ved aj ja som iba prvykrat robila. Tolko veci je co by som este chcela vyskusat:))) toto som urcite nerobila poslednykrat.
OdpovedaťOdstrániťCistinka: Tani vdaka:)
OdpovedaťOdstrániťDraha, neboj, na vsetko raz pride rad:))))))))))))
OdpovedaťOdstrániťAdka ja som mala s nou premieru, ale uz mam v plane dalsie veci:)))))))) Blba foto, v jednej ruke fotak a v druhej pistol, tak sa mi moc nedarilo. Hadam nabuduce to bude lepsie:)
OdpovedaťOdstrániťIvanka :D
OdpovedaťOdstrániťúžasné niečo! parádna kombinácia!
OdpovedaťOdstrániťp.s. zavidim flambovaciu pistol:-D
Teda, jeden recept lepší než druhý! Na crème brûlée se chystám už hodně dlouho, ale dosud jsem neměla odvahu. Ale po vašem krásně napsaném postupu se na něj určitě brzy vrhnu. Jen nemám flambovací pistoli (kterou vám taktéž závidím), takže budu muset improvizovat.
OdpovedaťOdstrániť