Neviem ako u vas , ale u mna to funguje tak, ze su veci, ktore si zamilujem na prvy pohlad. Samozrejme, ze ked vyskusam a skvela chut potvrdi aj vizualny efekt, tak sa rada podelim aj s inymi. Presne tak to bolo aj s tymto zaujimavo vyzerajucim salatikom. Nic narocne na pripravu a vysledny efekt naozaj stoji zato. Takto upraveny salat je velmi peknou ozdobou akejkolvek slavnostnej tabule alebo si ho mozete urobit lent tak, pre radost ako ja:)
Ingrediencie:
dve kuracie prsia
gyros korenie
2 PL oleja
1 sampinony v sladkokyslom naleve
2 varene mrkvy
3 vajcia uvarene natvrdo
1 stredne velky por ( mozno pouzit aj cibulu)
1 majoneza
1 konzerva kukurice
zelene bylinky ( kopor alebo petrzlenova vnat, posekat)
slane chipsy Pringles ( na lupienky)
Postup: kuracie prsia porezeme na mensie pasiky, posypeme gyros korenim a premiesame 2 PL oleja. Odlozime do chladnicky aspon na pol hodinu, maso sa moze marinovat aj dlhsie.
Medzitym si uvarime vajcia a mrkvu. Nechame vychladnut a ocistime od supky.
Por nakrajeme na kruzky a zalejeme vriacou vodou. Asi po 10 minutach vodu zlejeme a nechame vychladnut. Pred pouzitim treba vodu z poru dokladne vytlacit.Ak pouzijete cibulu, postupujte rovnako, iba ju pokrajajte na drobne kocky. Sampionony zlejeme, pokrajame na mensie kusky. Kukuricu scedime.
Ked mame vsetky suroviny pripravene, zaciname vrstvit salat. Ako prve ulozime do stredu taniera maso. Potrieme majonezou a pridavame vrstvy:
dalsiu vrstvu tvori postruhana mrkva.
opat potrieme majonezou a pridame sampinony
po kazdej vrstve potierame majonezou, aby sa ta dalsia vrstva pekne spojila. S vrstvami sa robi dobre, pekne sa da tvarovat kruh. Takze po sampinonoch nasleduje por ( prip. cibula) . Opat potrieme malym mnozstvo majonezy a postruhame uvarene vajcia. Po vajciach dame opat vrstvu majonezy . Sorry, ale foto s vajciami sa kdesi stratilo. Alebo zeby som ja bola zabudliva:))))?
Poslednou vrstvou je kukurica. Po kukurici odporucam dat salat do chladnicky. Je dobre, ked postoji a chute sa prepoja.
No a tesne pred podavanim ozdobime zelenym a pridame lupienky. Lienka je z koktejlovych paradajok a ciernej olivy. Lupienky pridavame predpodavanim, pretoze ked postoja v salate, tak zmaknu. Uzite si to!
Dobru chut a prijemnu zabavu pri tvorbe tohto salatiku!
vyzera to rozkosne,ADri! Skoda je to aj spapat!!! a tie lienky nemaju chybu ;o)
OdpovedaťOdstrániťMariannka dakujem, tesim sa , ze sa ti paci. \aj chutovo je vyborny.
OdpovedaťOdstrániťAdrianka všetky tvoje dnešné príspevky sú náááádherné, moje dievky len čumia rozmýšľajú čo vyskúšať ako prvé:)))
OdpovedaťOdstrániťAjka tesi ma, ked viem niekoho inspirovat.A dakujem.
OdpovedaťOdstrániťAdka aké chutné kvety ti doma kvitnú.Betka
OdpovedaťOdstrániťježkove očiiii!!! fantastikuš, adrika... tak toto je pastva pre oči :-) Idem si tvoj receptík odložiť a prekvapím doma :-D juchúú:)) ďakujem
OdpovedaťOdstrániťTo je krasne, nejenom si clovek rika, ze by to mohlo byt dobre, ale i ten prvni dojem! uzasne!
OdpovedaťOdstrániťBetka aspon trochu jasu v tieto pochmurne dni:) Inak slnecnice milujem
OdpovedaťOdstrániťKristinka vdaka za navstevu a verim, ze si na salatiku pochutnate a bude peknou ozdobou sviatocnej tabule
OdpovedaťOdstrániťMeg vdaka za mily komentarik
OdpovedaťOdstrániťto je perfektní!
OdpovedaťOdstrániť