Jednoduchy zakusok vhodny na grilovacku, zahradnu party alebo len tak na nedelnajsie popoludnie ku kavicke. Je to stary recept a mozna mnohi ho aj poznate. Nevadi. Pridavam ho sem do mojho internetoveho receptara. Mozno niekoho inspiruje a vyskusa ho.
Velmi sa snazim opat ozivit moj blog. Je to pre mna dost narocne. Casovo, kreativne. Ti, ktori ma poznaju dlhsiu dobu, vedia, ze nikdy by som nepridala recept, ktory nemam odskusany. A vedia aj to, ze som nikdy a nikde netvrdila, ze si sama vymyslam recepty. Niekedy nieco upravim podla mojich dlhorocnych skusenosti a podla chutovych poharikov mojej rodiny. :) Niekedy pridavam recepty stare , rokmi odskusane, niekedy nove , niekolkokrat odskusane s vychytanymi muchami :). Skoda, ze som si nerobila archiv receptov, ktore som vyskusala a neboli publikovatelne lebo bol napriklad nespravny pomer surovin alebo nechutil tak, aby to stalo za zverejnenie. Bola by ich veru riadna kopa.
Akosi som vypadla z tej rutiny. Vela veci sa zmenilo. Ci uz v mojom osobnom zivote alebo v technologiach a vseobecne aj v spolocenskej atmosfere. Ked som zacinala blogovat bola nas skutocne mala hrstka. Mozem kludne povedat, ze foodblogovanie bolo iba v plienkach. Takmer vsetky sme sa poznali ( niektore osobne, niektore iba virtualne) . Navzajom sme sa povzbudzovali, pomahali si. Bola to taka mala, mila komunita foodblogeriek :). Dnes mam pocit, ze uz kazdy druhy clovek bloguje o peceni a vareni. Je to vsak dobre. Obdivujem najma mlade dievcence a zeny, ktore maju vztah k vareniu a peceniu. Poniektore su naozaj velmi, velmi sikovne.
OK. Dost bolo nostalgie. Podme spat k receptu. Zakusok je vlacny a citronova poleva mu doda skutocne skvely chutovy podmaz. Robila som ho aj s hrudkovitym tvarohom aj s jemnym. Doporucujem pouzit jemny tvaroh. Ten pridany tvaroh robi zakusok vlacnym. Hrudkovany tvaroh po upeceni ma sem tam take akoby tvrde malinkate gulicky. Mne to nevadilo, ale rodina skonstatovala, ze v buducnosti jednoznacne ho mam upiect s jemnym tvarohom. Tak sa pozrime ako nato:
Ingrediencie:
rozpis na plech 30x40 cm
250 g polohrubej muky
250 g tvarohu
150 g nemleteho maku
250 g krystaloveho cukru
1 prasok do peciva
100 ml oleja
100 ml mlieka
kora z 1 bio citronu
Aďka menovkyňa, vitaj späť na blogu. Rada k Tebe chodím na inšpiráciu a teším sa, že to bude častejšie.
OdpovedaťOdstrániťDržím palce a nech sa darí!
jeeej Adka dakujem , ze si ku mne nazrela. Je to od teba mile a velmi si to vazim. Dufam, ze to nevzdam a opat sa budem venovat tomu, co ma bavi :).
Odstrániťaj pre mňa ste inšpiráciou na bežné, nedeľné, sviatočné pečenie, varenie, ĎAKUJEM, teším sa že pokračujete
OdpovedaťOdstrániťAdka veľmi sa teším, že opäť pridavate recepty. Veľa z nich som vyskúšala. Sú fantastické.
OdpovedaťOdstrániť