Takze potrebujeme:
vykostene bravcove kare ( platky podla poctu osob)
2 cibule
2 PL paradajkoveho pretlaku
3-4 struciky cesnaku
1 KL kari korenia
1 KL garma masala
1 KL kminu
1/4 KL chilli
3-4 struciky cesnaku
sol, mlete cierne korenie
olej, vyvar na podliatie, trochu hladkej muky na poprasenie masa
Postup:
Pripravime si panvicu (kastrol) v ktorej budeme maso dusit. Na dno panvice (kastrola) dame male mnozstvo oleja. Narezeme nadrobno cibulu. Pridame do oleja.Maso umyjeme, osusime. Platky narezeme malymi zarezmi, aby sa pri peceni netocili. Vyklepeme, nie na velmi tenko. Osolime, okorenime. Na panvici rozpalime olej. Maso poprasime hladkou mukou a opecieme z oboch stran. Medzitym si zapneme sporak pod panvicou s olejom a cibulou. Cibulu porestujeme dosklovita. Opecene platky masa prelozime do panvice s cibulou. Pridame paradajkovy pretlak, kmin, kari, chilli, cesnak, garam masala. Podlejeme vyvarom. Ak nemate vyvar, mozete podliat aj vodou. Podla potreby dochutime solou a korenim. Maso dusime prikryte cca 40 minut. Treba obcas skontrolovat, aby vam neprihorelo. Muka urobi taky obal na mase a pri duseni moze rychlo prihoriet, ak mame malo stavy na mase. Podavame s ryzou alebo zemiakovou kasou .
Dobru chut!
Viem si zivo predstavit ako skvele to masko vonalo! Urcite niekedy vyskusam!!!
OdpovedaťOdstrániťVonalo naaaaaaaaaadhrene:)
OdpovedaťOdstrániťKminom sa prosim mysli rascaalebo rimska rasca? Vdaka
OdpovedaťOdstrániťMily neznamy, kmin . Ak mate radi rimsky kmin, mozete pouzit aj ten . Ja mam radsej klasicky kmnin (rascu) :)
OdpovedaťOdstrániť