Zahnietla som linecke cesto a z polovice som vykrojila srdiecka a z druhej polovice som povykrajovala kvietky. Tu mi velmi pomohli moje dievcence. Srdiecka pozliepali jahodovym dzemom. Urobila som im cukrovu polevu. Cast som odobrala a prifarbila cervenou farbou. Zdobenie uz bolo v ich rezii. Povedala som , co a ako a potom sa uz len tvorilo. Licka nafarbene bielou cukrovou polevou, posypane kokosom. Oci z hrozienok a nostek a bombulka zo zvyskov marcipanu ( z christmas cake). Kvietky boli tiez zlepene jahodovym dzemom. Jedna strana cokoldova poleva a natom miniaturne farebne motyliky. Zial, dalsi z kolacikov, ktore som nestihla odfotit. Linecke cesto je skvele, velmi rada s nim pracujem. Ponuka tolko roznych variacii konecnej upravy. Okrem toho sa da aj dlhsiu dobu uskladnit, takze jednoducho linecke musi byt.
Ingrediencie:
450 g polohrubej muky
150 g praskoveho cukru
2 zltky
1 Hera
1 prasok do peciva
Okrem toho:
1 bielok
160 g preosiateho praskoveho cukru
trochu cervenej potravinarskej farby
cca 2 PL struhaneho kokosu
zopar hrozienok na oci
zbytok WI na gulky na ciapky a na nos ( nemusi byt, mozno urobit iba z cukrovej polevy)
dzem na zlepovanie
Vsetky suroviny rychlo spracujeme na cesto. Vypracovane cesto zabalime do potravinarskej folie a dame do chladnicky na 1 hodinu aby sa dobre zachladilo.
Cesto rozvalkame a vykrajujeme rozne tvary. V mojom pripade to boli srdiecka a kvietky. Pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C , velmi kratko. Iba do doby, kym zacnu kraje mierne ruzoviet.
Vychladnute srdiecka zlepime dzemom. Cukor preosejeme a pridame bielok. Dobre vymiesame. Neslahame! Asi 2 PL cukrovej polevy odoberieme a pridame cervenu potravinarsku farbu. Cukrovou polevou namalujeme licka ( pouzivali sme novy, skolsky stetec) a posypeme kokosom. Oci prilepime kvapkou cukrovej polevy. Vrch ciapky namalujeme cervenou cukrovou polevou. Namalujeme nostek a bombulu na ciapke. Mozeme dorobit aj z WI. Fantazii pri zdobeni sa medze nekladu:). Tak si to uzite, este aj na Silvestra su tito Mikulasikovia aktualni.
Tak to je dobrá inspirace na příští rok.
OdpovedaťOdstrániťskvelý nápad ,ako využiť na tisíc spôsobov moj najmilovanejšie linecké cesto
OdpovedaťOdstrániť