Poznate? Ak nie, doporucujem vyskusat. S domacim semiackovym chlebikom hmmmm, jedna basen. Najma teraz na jar, ked je cerstva pazitka , ci mlada zelena cibulka priamo zo zahradky. Priprava tejto pomazanky je 5 minutova zalezitost. Samozrejme mozete pouzit ci uz doma uvarenu bielu fazulu alebo z konzervy. Ja pouzivam z konzervy, prave kvoli tej 5 minutovej priprave. :) Isteze v mojej kuchyni preferujem cerstve potraviny resp. doma pripravene, ale z konzierv su u mna vynimkou iba fazula biela, fazula v paradajkovej omacke a kukurica. Jaaj este som zabudla na sardinky :). Ani si neviem predstavit ako asi by som pripravovala domacu sardinku v konzerve :) .
O tom, ze strukoviny su zdraviu prospesnou potravinou hadam ani netreba pisat. Fazula je jednou zo strukovin, kde je najvyssia kombinacia bielkovin a vlakniny ( najma cierna fazula) . Prave tieto vysoke kombinacie bielkovin a vlakniny v strukovinach su prinosom pre nas traviaci system, regulaciu cukru v krvi, pre srdcovo cievny system.
No dobre, tak sa pozrime ako si tu smakocinku pripravime.
Ingrediencie:
1-2 PL olivoveho oleja
2-3 struciky prelisovaneho cesnaku
sol, korenie podla chuti
vnat z mladej cibulky alebo pazitka
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)