Robila som na Silvestra kadejake chutovky. Tieto vam vrele odporucam. Nie som ja nejako velmi zatazena na avokado, ale avokadovy krem v kombinacii s udenym lososom je absolutna delikatesa. Lahodnu chut urcite podciarkovala aj makovo - sezamova chut krekrov, ktore som kupila nahodne v Morrisone . Opat velmi jednoducha priprava, ale konecnou upravou dosiahneme nielen chutne, ale aj pohladne mini chutovecky. Avokado je kostkove ovocie s vysokym obsahom mastnych kyselin. Obsahuje pridrodne tuky a preto je velmi vhodnou potravinou pre ludi, ktori musia z jedalneho listka odstranit zivocisne tuky. Okrem toho ma blahodarne ucinky na nervovu sustavu a obsahu tiez med, ktora je dolezita pri tvorbe krve. Latky, ktore obobsahuje avokado prispievaju k znizovaniu hladiny inzulinu v krvi, a tym aj lahsiemu odburavaniu tukovych zasob v organizme. Avokado sa odporuca aj pri problemoch s traviacim traktom. Takze, mierne pouceni o blahodarnych ucinkoch avokada, podme na tie chutne mini chutovecky:).
Ingredienice:
1 avokado
1 Philadelphia ( alebo iny kremovy syr)
stava asi z polovice mensieho citrona
sol, biele mlete korenie
udeny losos cca 70-100 g
krekry ( ako podlozku mozete puzit aj formickou povykrajovany chlieb a pod.)
nieco zelene na ozdobu ( v mojom pripade cerstvy kopor)
Postup:
Avokado prerezeme pzdlz na polovicu. Potocime s dvomi polovicami v protismere a potom vylupneme kostku. Ide to lahko. Pomocou lyzice vyskriabeme duzinu do misky. Hned pokvapkame citronovou stavou., aby sme zamedzili zosednutiu a zhorknutiu duziny. Pouzivajte iba zrele plody. Najlepsie, ak kupite avokado a nechate ho postat pri izbovej teplote aspon dva dni. Ked kupujete avokado, tak plod ma byt pekny, zelenkovo zafarbeny , bez ciernych skvrn. Ak ochutnate nezrele avokado, riskujete, ze pokazite jeho chut a uz nikdy viac ho nebudete chciet vyskusat:). Pokvapkanu duzinu popucime vidlickou, pridame asi 3/4 Philadelphie, mierne osolime, okorenime a ponornym mixerom vymixujeme na hladky krem. Krem prelozime do uzatvaratelnej nadoby a odlozime do chladnicky na cca 30 minut, aby trochu stuhol. Zvysok Philadelphie rozmiesame a nanasame do prostriedku na krekry. Robime take male dobky , podklad pre ruzicky z lososa. Pomocou cukrarenskeho vrecka nanasame avokadovy krem na krekry - dookola bielej dobky- akoze lupene kvetu. Z udeneho lososa narezeme asi 1 cm pruzky dlhe cca 5 cm ( robila som od oka) a stocime. Umiestnime uprostred bieleho kremu a dozdobime zelenym koprom ( petrzlenom, pazitkou a pod.) . Ak sa rozhodnete vyskusat, verim, ze bude mat rovnako skvely chutovy zazitok, ako sme mali my.
Adrika, idem si oci vyocit nad tolkou nádherou a inspiráciou...urcite si na tvoje receptíky spomeniem ked budem pripravovat studené chutovky...si neskutocne sikovná papaaa a peknu nedelu slavka
OdpovedaťOdstrániťtoto vyzera paradne!!!! vsetko co mam rada...
OdpovedaťOdstrániťAdrika,uuzasne chutovecky si pripravila:)velmi rada sa necham nabuduce inspirovat:)
OdpovedaťOdstrániťvyzerajú nádherne :-) aďka. skvelý nápad, adoptujem si ho :-) asi urobím na maminkine narodky :-*
OdpovedaťOdstrániťAdka , ja zbožňujem avokádo, a toto vyzerá luxusne.
OdpovedaťOdstrániťvyzerajú trošku ako mini ostrovčeky s palmami, mňam :))
OdpovedaťOdstrániťAdi, to je báječný nápad! Vypadá to vážně moc hezky a ten uzený losos...to je něco pro mě, když přijde na ryby :D Nádherně jsi to nazdobila!
OdpovedaťOdstrániťkrásne chuťovky ... myslím že sa nechám inšpirovať a urobím ich na manželove narodeniny na budúci víkend ... avokádo, aj údeného lososa mám, akurát tú philadelphiu musím nahradiť ...
OdpovedaťOdstrániť