Najprv
Matka, potom
Natali a po nej
Lucka, tak mi to samozrejme nedalo, aby som to neskusila aj ja. Milujem cviklu a preto niet divu , ze uz u Matky ma tento receptus zaujal. Moje odhodlanie vyskusat aj takuto plnenu, pecenu cviklu povtrdila aj Natali a konecnu bodku za mojimi uvahami vyskusat tento recept dala Lucka . Urcite sa aj vam uz stalo ( mne teda uz viackrat), ze vas zaujme nejaky recept, ale po jeho realizacii nenastane naplnenie vasich ocakavani. Tak presne toto sa stalo mne pri tomto recepte. Chapem, ze nie vsetko , co chuti mne, musi chutit aj inym a plati to samozrejme aj opacne. Ocenujem skvely napad na plnenu, pecenu cviklu. Zial, po upeceni mi vsak samotna cvikla prisla velmi mdla a plnka ochutena tymianom mi pripominala kadilo. OK! Priznavam, ze tymian velmi nepouzivam v mojej kuchyni a myslim, ze ho nadalej budem pouzivat iba velmi vynimocne ( napr. pri divine) a aj to iba v minimalnom mnozstve. Inak tuto pecenu cviklu urcite este budem robit, ale rozhodne nebudem plnku dochucovat tymianom, ale napriklad mojim chutovym poharikom viac vyhovujucim tarragonom (estragonom). A samotnu cviklu asi budem trochu marinovat napr. v citronovom oleji a mierne osolenu ju naplnim plnkou. Urcite si tento receptus zopakujem este mnohokrat so spominanymi upravami, pretoze vyborne vyzera a ja cviklu jednoducho milujem! Ak ju milujes, nie je co riesit! :)))
Ingrediencie a postup najdete u Martinky na
jej blogu. Ja len pridam par fotografii z pracovneho postupu.
vydlabanu cviklu naplnime plnkou
uz upecena
v reze
Adrika,to ma mrzi,ze tato kombinacia nesplnila tvoje ocakavania..ale je super,ze vies ,ako na to,aby ti nabuduce chutilo :))..mozno,keby si skusila pouzit cersvy tymian..ja ho suseny moc nemusim,ale v cerstvom stave ho milujem :)
OdpovedaťOdstrániťMatka, vobec ta to nemusi mrziet. Predsa to nie je tvoja vina, ze mne nechuti tymian. Pouzila som praveze cerstvy tymian. Kupovala som ho extra pre tento recept:) Inak takuto cviklu si urcite budem robit v buducnosti len neochutim tymianom:))))
Odstrániťtu je moja variácia spred 3 rokov http://germa-vari.blogspot.com/2009/11/plnena-pecena-cvikla.html
OdpovedaťOdstrániťVdaka za link, pozrela som a vyskusam aj tuto tvoju verziu. Myslim, ze majoran a cesnak su pre mna prijatelnejsie ako tymian. Ale zas som rada, ze som vyskusala, pretoze je to pre mna dobra skusenost:)
OdstrániťNo Adrika, to mas presne tak ako pises - sto ludi-sto chuti. Kazdopadne mas skusenost. Mne sa z tych foteciek vidi, ze ta tvoja cvikla je akasi moc velka, myslim ze na tento receptik treba vyberat fakt mini cvikle, ktore sa dobre prepecu a v konecnom efekte tam nebude tej cvikle tak "vela". Ja som ju skusala zapekat s Fetou a to tak, ze cviklu som nakrajala na platky, na nu naukladala platky Feta syra a piekla v rure. Feta je vyrazny syr a myslim, ze super pasuje prave k nevyraznej cvikle. Mozno ti bude viac pasovat prave takato kombinacia...
OdpovedaťOdstrániťEvka mas pravdu, dobra skusenost. V ziadnom pripade nelutujem, ze som to vyskusala. Je to fajn recept a urcite ho budem robit aj v buducnosti. Cvikla bola taka akurat. Mozno foto skresluje. V Anglicku ani nedostanes kupit nejake velke hlavky. Ona bola uvarena a dostatocne zapecena. Mne aj ta ricotta tam pasovala, iba nabuduce nepouzijem tymian. To je vsetko:)))))) Pecenu cvilku na platky som robila a bola vyborna. Aj fetu si viem predstavit s pecenou cviklou. Robila som uz cviklovo-fetovy salat a bol super. Takze asi tak nejako:))))))
Odstrániťmňam cvikla, do tohto receptu sa určite čoskoro pustím, inak máš pravdu, že sto ľudí, sto chutí a platí to 100%, ani sestry nemusia mať rovnaké chute, lebo ja zas tymián môžem a veľmi, dokonca si ho pestujem na balkone , takže ja vyskúšam presne podľa receptušu.....
OdpovedaťOdstrániťTak ja jsem se do ni dnes taky pustila, s tvarohem a provensalskymi bylinkami :) Dobra byla, jen asi zatim u nas z repy zatim vede carpaccio :)
OdpovedaťOdstrániťJe to prvýkrát, čo niečo také poznám. Veľmi zvláštne a zaujímavé jedlo.
OdpovedaťOdstrániť