nedeľa, 27. júla 2014

Levanduľová pena - Lavender mousse




Po levandulovej zmrzline vam prinasam tip na jeden maly levandulovy dezert. Konzistenciou je to skor nieco na sposob  panna cotty ako pena. Pri priprave tohoto dezertu som pouzila  mascarpone. Panna cotta sa pripravuje zo smotany a mlieka. Jemna chut po levanduli a nadherna jemna fialkova farba radi tento dezert do kategorie netradicnych. V skutocnosti ma dezert nadhernu jemne fialovu farbu, ale akosi sa mi ju nepodarilo na fotografiach zachytit. Postup je nenanarocny. Doporucujem ho pre tych, kotri maju radi netradicne chute a su nakloneni k ich poznavaniu.


sobota, 26. júla 2014

Jahodový tart s bielou čokoládou a jahodovou glazúrou










Viem, ze  je uz po jahodovej sezone, ale kedze my si momentalne ovocie iba kupujeme, tak mame sezonu na jahody po cely rok. Rozhodne sa k tomuto receptu este vratim a budem ho opakovat. Je to naozaj dobrotka. Silno kakaove cesto s jemnou panna cottou z bielej cokolady a cerstve jahody. To vsetko ukoncene vybornou jahodovou glazurou. Cesto po vybrati z chladnicky je trochu tvrdsie, ale po niekolkych minutach prijemne zmakne a je tak akurat. Uzasna plnka a cerstve jahody je skvela kombinacia, na ktorej si urcite pochutite.  Ak nepocitam dobu tuhnutia, tak mucnik je raz-dva hotovy.  Pozyvam vas  aspon vizualne pochutnat si na tejto skvelej dobrotke ............