nedeľa 27. júla 2014
Levanduľová pena - Lavender mousse
Po levandulovej zmrzline vam prinasam tip na jeden maly levandulovy dezert. Konzistenciou je to skor nieco na sposob panna cotty ako pena. Pri priprave tohoto dezertu som pouzila mascarpone. Panna cotta sa pripravuje zo smotany a mlieka. Jemna chut po levanduli a nadherna jemna fialkova farba radi tento dezert do kategorie netradicnych. V skutocnosti ma dezert nadhernu jemne fialovu farbu, ale akosi sa mi ju nepodarilo na fotografiach zachytit. Postup je nenanarocny. Doporucujem ho pre tych, kotri maju radi netradicne chute a su nakloneni k ich poznavaniu.
Ingrediencie:
125 ml slahackovej smotany
2 PL krystaloveho cukru
2 PL cerstvych levandulovych kvetov ( alebo 1 PL susenych)
250 g mascarpone
5 g zelatiny v prasku
trochu fialovej potravinarskej farby (Wilton - Violeta)
na ozdobu:
100 ml slahackovej smotany ( vyslahat)
1 PL praskoveho cukru - zarovnana ( mozno vynechat)
par lupienkov levandule
Postup:
Slahackovu smotanu, cukor a levandulu nechame zovriet, stisime teplotu a na miernom ohni povarime 2 minuty. Odstavime a prikryte nechame vychladnut. Scedime cez sitko. Zelatinu pokropime 1-2 PL vody a nechame napucat asi 10 minut. Potom ju na miernom ohni zahrejeme, kym je tekuta. Nevarime!Odstavime z ohna. Mascarpone vymiesame a za staleho slahania pridame polovicu levandulovej smotany. Druhu polovicu levandulovej smotany pridame k rozpustenej zelatine, dobre premiesame, nechame mierne ochladit. Nalejeme do mascarpone a spolu dobre preslahame, kym sa zmes spoji. Nakoniec pridame potravinarske farbivo. Naplnime do poharov a odlozime do chladu stuhnut . Podavame s kopcekom slahacky.
Zverejnil
Adriana
o
20:41:00
Odoslať e-mailomBlogovať!Zdieľať v službe TwitterZdieľať v službe FacebookZdieľať v službe Pinterest
Menovky:
Dezerty
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Adka, ty vies, ze mas krasne fotky, ale tieto su uplne top.
OdpovedaťOdstrániťMiska si mila, ale ty vies, ze u mna je to iba nahoda ...tato sa nahodou aj mne sa paci , aj ked po technickej stranke by sa profesionalny fotograf iba zasmial :)
OdstrániťAle z nahod vzdy vzniklo nieco uzasne :) Ja som laik, technicke chyby nevidim a ani nebudem hladat. Su krasne.
OdstrániťPráve som prezila srdcovú slabosť, ty cies ako zabrnkat na chuťové poháriky :D
OdpovedaťOdstrániťAle draha, ved mas levandulu, tak to mozes vyskusat.....velmi lahka zalezitost....a uz aj ten sirup urobim....specialne pre teba :)
OdstrániťWooou to musí byť fajneee... A fotky suuper.
OdpovedaťOdstrániťDobrý den mam takový dotaz zdali by jste nemohla udělat jáko ják mate tu levandulovou pěnu tak ružovou ( ozdobenou okvětními lístky ruže) a s fotografii to by bylo užasné... MUJ EMJAL JE hledampec@seznam.cz jetsli bych mohla poprosít foto, kdyby nahodou ... předem děkují..
OdpovedaťOdstrániťMily anonym, momentalne mam v plane cokoladovu penu....mozno niekedy v buducnosti, ak sa mi podari zohnat jedle ruzove lupene :)
Odstrániť