nedeľa, 31. mája 2015

Čokoladove Truffle v ovocnom pudri





Lyofilizovane ovocie, ze neviete ake to je?  Nic si z toho nerobte. Ani ja som o tom donedavna nevedela. Ujo Google vsak vsetko vie a toto mi odpovie: 

Lyofilizované ovocie – chuť skutočného ovocia. Jedná sa o 100% prírodnú surovinu, ktorá si vďaka systému lyofilizácie (proces vymrazovania a sublimačného sušenia) zachováva pôvodnú formu a tvar všetkých zložiek bez mikroorganizmov. Ovocie má prirodzenú hodnotu minerálnych látok a vitamínov. Lyofilizácia  je termín na označenie procesu odparenia (odstránenia) vody zo zamrznutých (zmrazených) produktov. Jednoduco povedane - lyofilizovane ovocie  je  mrazom sušené ovocie. ( zdroj internet).

Tieto truffle su vyborne a ovocny cukrovy puder im dodava zaujimavu chut. Velmi jednoduche na pripravu a jemna staroruzova farba im pridava na atraktivnom vzhlade. Lyofilizovane jahody som raz videla v Marks&Spencer, ale vtedy som ich nekupila. Teraz som sa zahrala na Popolusku a nazbierala som ich z corn flakes. Tak uz nebudem viacej napinat a pozrime sa ako si vyrobit tieto chutne a vzhladovo zaujimave truffles.

štvrtok, 28. mája 2015

Čokoládovo-kokosová torta s Lindt bonbónmi








.Lahodna cokoladovo-kokosova torta. Jemna piskota, vyborny kokosovy krem a to vsetko korunovane skvelymi coko-koko bonbonmi od Lindt-u. Cela torta je natreta cokoladovym ganache.  Co k tomu viac dodat? Podme sa pozriet ako  si ju pripravit.