štvrtok, 28. mája 2015

Čokoládovo-kokosová torta s Lindt bonbónmi








.Lahodna cokoladovo-kokosova torta. Jemna piskota, vyborny kokosovy krem a to vsetko korunovane skvelymi coko-koko bonbonmi od Lindt-u. Cela torta je natreta cokoladovym ganache.  Co k tomu viac dodat? Podme sa pozriet ako  si ju pripravit. 


Ingrediencie:
rozpis na tortu o priemere 24 cm

vsetky suroviny  na  korpus potrebujeme 3x {pecieme3 korpusy)

2 vajcia
80 g krystaloveho cukru
60 g polohrubej muky
20 g kakaa
1/2 KL prasku do peciva
2 PL vody
2PL oleja
stipka soli

krem:
750 ml mlieka
8-10 PL cukru
225 g struhaneho kokosu
225 g masla
2 vanilkove pudingy

ganache:
200 g kvalitnej horkej cokolady
200 ml slahackovej smotany

okrem toho: 
tmavy pikantny dzem  ( napr. cucoriedkovy, z ciernych ribezli apod. )
punc na korpus: 1:1 amaretto a voda ( asi 120 ml)

na ozdobu:
2 krabice kokosovych bonbonov Lindt
struhany kokos ale lupienky

Postup: 
Bielka vyslahame so stipkou soli. Postupne pridavame cukor. Slahame, kym je pena pekne leskla a cukor sa rozpusti. Zaslahame zltka. Potom vodu a olej. Nakoniec uz len rucne viesame preosiatu muku s praskom do peciva. Dno tortovej fory vylozime papierom na pecenie. Piskotu vylejeme do formy, vyrovname a pecieme vo vopred vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 15-17 minut. Korpusy si mozme upiect aj den vopred.

Krem:
450  ml mlieka s cukrom a kokosom povarime 5-7 minut. Pridame na mensie kusky pokrajane maslo a miesame na miernom ohni, kym sa hmoty nespoja. Vo zvysnom mlieku rozmiesame praskovy puding a vlejeme do kokosovo-maslovej zmesi a kratko povarime, kym puding nezhustne. Krem nechame vychladit
Ganache: smotanu privedieme do varu. Odstavime z ohna. Pridame nadrobno nalamanu cokoladu. Miesame, kym je krem krasny hladky. Chladnutim krem tuhne. ak by pri natierani prilis rychlo tuhol, staci nahriat noz ( spatulu) a tak rozotierat krem.

Skladanie torty:

Korpus pokropime puncom. Potrieme tenkou vrstvou dzemu. Potom natrieme polovicu kremu. Prilozime korpus a postupujeme rovnako. Posledny korpus pokropime a potrieme tenkou vrstvou dzemu. Celu tortu  potrieme ganache. Ozdobime kokosovymi bonbonmi a platkami kokosu, pripadne podla vlastnej fantazie. Tortu drzime v chladnicke.


13 komentárov:

  1. Ja kokos milujem a táto torta vyzerá až nebesky dokonale. Mňam na prvý pohľad.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzerá úžasne a určite tak aj chuti. Mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vyzerá úžasne a určite tak aj chuti. Mnam

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Stále čakam a teším sa na tvoje recepty Adrika. Sú úžasné, ako aj táto torta :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ahoj, chcelaby som vediet, ci bysom mohla upiect ten korpus naraz a potom ho len prekrojit na 3 casti alebo to bude vysoke?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka ano samozrejme, ze sa da upiect aj naraz....ja to peciem na trikratlebo sa mi nikdy nepodari rozkrojit korpus rovnomerne na tri casti :)

      Odstrániť
  6. ja to dam prekrojit manzelovi, on to vie lepsie ako ja co uz mam nejake to pecenie za sebou:-) a pri 2 detoch mi je lepsie upiect to naraz, cez vikend peciem a dam vediet ako chutilo

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvelé spojenie kokos a čokoláda, mňam...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vynikajuca torta a skveli recept, tortu som robila vo forme s priemerom 34cm, jednalo sa o moju prvu velku tortu a vydarila sa na jednotku. Chvalim pani Adku za super blog a uzasne recepty. Najblizsie skusim aj ine :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem pekne Majka, tesim sa velmi, ze sa vam torta vydarila a hlavne, ze chutila :)

      Odstrániť
  9. Adrika, torta skvelaaaa, mozem si ju s mojimi upravami a odkazom na Tvoj receptik ulozit na blog ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme Gabika , ved ja budem len rada. Dakujem za spravicku a tesim sa, ze torticka chutila :)

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)