štvrtok, 30. októbra 2014

Domáce Ferrero Rocher





Urobte si domace Ferrero Rocher bonbony. K ich vyrobe potrebujeme iba 4 ingrediencie. Kto este nevyskusal tieto ( pre mna osobne najlepsie) bonbony , tak  nevie o aky pozitok prisiel. Milujem spojenie cokolady a lieskovcovych orieskov. Mozno domace nemaju taky krasny tvar ako tie kupene, ale dovolim si tvrdit, ze tato domaca verzia mojich oblubenych  bonbonov je rovnako  dobra, ak nie lespia ako  ta, ktoru dostanete kupit v obchode. Ak ste milovnici Nutelly a lieskovych orieskov, tak si na tychto bonbonoch rozhodne pochutite. Je to velmi jednoduchy recept na domace Ferrero Rocher, tak si doprajte malu chutovu rozkos a rozhodne si ich vyskusajte  urobit sami.


Ingrediencie:
180 g jemnych oplatkov s lieskovcovou ( arasidovou) naplnou ( napr. Zlate oplatky, Horalky a pod.)
450 g Nutelly
50 g nadrobno nasekanych lieskovcov ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)
100 g na obalovanie  ( bez supky a doporucujem oprazit na suchej panvici)
100 g cokolady na polevu ( do cokolady mozno pridat trochu stuzeneho tuku na rozriedenie)

Postup:
Plnene oplatky nastruhame, pridame do nich Nutellu a nadrobno nasekane lieskovcove orechy. V ziadnom pripade lieskovce nezamente za ine orechy. Ak nemame lupane  lieskovce, dame ich na plech do vyhriatej rury ( cca 10 min.) obcas premiesame a este horuce dame do utierky a jemnym suchanim olupeme supku. Liekovce posekame nadrobno. Vsetko spolu premiesame. Mozeme odlozit do chladnicky zmes zachladit, lepsie sa pracuje so schladenou masou. Pomocou malych lyziciek odoberieme maly kusok a tvarujeme gulku, ktoru este obalime v pripravenyc nasekanych lieskovcoch. Pre zjednodusenie prace mozeme vsetky lieskovce pridat naraz do masy a tak na zaver uz neobalujeme v posekanych lieskovcoch. Bonbony ulozime do chladnicky zachladit  a dame rozpustit nad paru cokoladu. Mozeme pridat trochu Cery na zriedenie cokolady. Bonbony polejeme cokoladou a ukladame na tacku vylozenu s papierom na pecenie a nechame stuhnut cokoladu. Ulozime do papierovych kosickov. Z uvedeneho mnozstva vyjde okolo 35-40 bonbonov. Prajem vam prijemne mlsanie!


11 komentárov:

  1. Vypadají naprosto úžasně. A protože i já jsem jejich milovnice, tak je určitě vyzkouším. Děkuji za recept, Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Martinka som presvedcena,ze bonbony nesklamu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite ich urobím!!! Lebo fererky sú NAJ!!! V obchode sa im vyhýbam, aby ma nezlákali, lebo ťažko im odolať. No vianočné maškrtenie je výnimočné, takže nesmú chýbať. A teraz budú tieto tvoje. Už sa teším :-)
    Adrika, úplne ich máš krásne, čo tam po zlatkavom obale :-D ak sú také dobré alebo aj lepšie ako kúpenské... Ďakujem za receptík, teším sa :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kristinka vdaka :)...su naozaj vyborne, verim, ze ta nesklamu :)

      Odstrániť
  4. Vypadají náramně dobře, recept ukládám díky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Janka dobre veci sa musia posuvat dalej ....a ja som tento vdacne posunula:)

      Odstrániť
  5. No a na Vianoce mám nový druh! Paráda!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ty toto nepoznas? Toto nie je novy receptus :).....isto bude prijemnym spestrenim vianocnych cukroviniek :)

      Odstrániť
  6. Idem na to, nie som síce na sladké, ale ostatní áno.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Tak som to dobojovala - lieskovce mi na obaľovanie nestačili, pomohla som si obyčajnými orechami. Ale je to famózne žrádielko, to treba uznať.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Adka, kolko asi vydrzia vo vzduchotesnej nadobe v chladnicke?

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)