streda, 28. decembra 2016

Roźky z tekvicových semiačok - výborné



Vyborne rozky z tekvicovych semiacok. Zaujimave bolo, cim dlhsie som ich mlela, tym bola farba intenzivnejsie zelena. Na pomletie som pouzila elaktricky mlyncek na kavu. Semiacka som chvilu poprazila na suchej panvici, cim sa ich chut zvyraznila. Rozteky su krehke a chutovo aj konzistenciou mi pripominali vanilkove rozky, ktore samozrejme nesmeli chybat u nas ani tohoto roku. Rozteky su vhodne nielen na Vianoce, ale na akukolvek prilezitost. Dlho vydrzia, staci ich uskladnit v doze na chladnejsom mieste. Doporucujem ich vyskusat.

Ingrediencie:
300 g  hladkej muky
200 g masla
100 g praskoveho cukru
200 g tekvicovych semiacok
2 zltka
stipka soli
citronova kora z jedneho mensieho citrona
1 vanilkovy cukor

okrem toho:
cca 80 g cokolady na namacanie koncov

Postup:
Tekvicove semiacka jemne poprazime na suchej panvici. Nechame ich vychladnut a pomelieme na velmi jemno. Najlepsie na elektrickom mlynceku na kavu. Vsetky ingrediencie spracujeme na cesto . Zabalime ho do folie a odlozime do chladnicky zachladit  aspon na hodinu. Z cesta odrezeme kusok a vyvalkame. Porezeme na rovnake kusky a vytvarujeme do tvaru rozka.  Alebo druhy postup je taky, ze malu formicku na rozteky vylozime kuskom potravinovej folie a vtlacime male mnozstvo  cesta do formicky. Potom otlacene cesto vo forme rozteka prelozime na plech. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 stupnov C 12 minut. Rozteky maju ostat svetle. Konce mozeme namacoat do cokolady alebo este teple ich obalit v praskovom cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom. Dobru chut!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)