pondelok 3. júna 2024

Nátierka z bielej fazule

 






 Poznate? Ak nie, doporucujem vyskusat. S domacim semiackovym chlebikom hmmmm, jedna basen. Najma teraz na jar, ked je cerstva pazitka , ci mlada zelena cibulka priamo zo zahradky. Priprava tejto pomazanky je 5 minutova zalezitost. Samozrejme mozete pouzit ci uz doma uvarenu bielu fazulu alebo z konzervy. Ja pouzivam z konzervy, prave kvoli tej 5 minutovej priprave. :) Isteze v mojej kuchyni preferujem cerstve potraviny resp. doma pripravene, ale z konzierv su u mna vynimkou iba fazula biela, fazula v paradajkovej omacke a kukurica. Jaaj este som zabudla na sardinky :). Ani si neviem predstavit ako asi by som pripravovala domacu sardinku v konzerve :) . 

O tom, ze strukoviny su  zdraviu prospesnou potravinou hadam ani netreba pisat. Fazula  je jednou zo strukovin, kde  je najvyssia kombinacia bielkovin a vlakniny ( najma cierna fazula) . Prave tieto vysoke kombinacie bielkovin a vlakniny v strukovinach su prinosom pre nas traviaci system, regulaciu cukru v krvi, pre srdcovo cievny system. 

No dobre, tak sa pozrime ako si tu smakocinku pripravime. 

Ingrediencie:

1 konzerva 400 g  bielej fazule
1-2 PL olivoveho oleja
2-3 struciky prelisovaneho cesnaku
sol, korenie podla chuti
vnat z mladej cibulky alebo pazitka

Postup:
Fazulu scedime.Scedenu fazulu prelozime do misy. Pridame olivovy olej, prelisovany cesnak, sol, korenie. Rozmixujeme ponornym mixerom. Ak by bola natierka velmi husta ( zavisi od fazule) pridame PL olivoveho oleja alebo mozeme pridat aj PL zo stavy scedenej fazule.  Ochutname, ak je potrebne dochutime. Pridame nadrobno pokrajanu vnat z cibulky alebo pazitku a uz len rucne premiesame. Hotovo! 
Prajem dobru chut !




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)