nedeľa, 8. mája 2011

Krokety plnene sampinonmi

Palacinky so sampionovou plnkou obalene v struhanke a vyprazene v oleji. Toto jedlo nepatri  prave medzi najzdravsie, ale tak raz za cas mozme zhresit chutnym jedlom :) Nic zlozite, spravnym dochutenim vznikne skvela pochutka.

Ingrediencie:


Na palacinky:
250 ml mlieka
250 ml sytenej mineralky
2 vajicka 
300 g hl. muky, 
2 KL olivoveho oleja
trochu soli
olej na smazenie palaciniek


Na plnku:


250 g sampinonov
1 cervena cibula
2-3 PL oleja
sol, korenie
zelena petrzlenova vnat


Okrem toho:
2 vajcia
struhanka
olej na vyprazanie


Postup:



Mlieko, mineralku, vajcia, olivovy olej, muku, trochu soli a spracujeme slahacom na nizkych otackach na hladke cesto a nechame asi 30 minut postat. Sampiony umyjeme, ocistime. Cibulu pokrajame na drobne kocky a spenime na oleji. Pridame sampinony a podusime. Osolime , okorenime. Pridame pokrajanu petrzlenovu vnat, premiesame a odstavime. Nechame vychladnut. Upecieme klasickym sposobom palacinky. Palacinky naplnime sampinonovou plnkou. Zatocime najprv pravu a lavu stranu, potom spodnu a hornu cast, aby vznikol taky sulok. Obalime v struhanke (jemnej) potom v rozslahanych vajciach opat v struhanke a vyprazime v oleji. Podavame s cerstvym salatom, cviklou a pod. Dobru chut!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)