nedeľa, 30. septembra 2012

Babovka - vyborna





 



Tuto babovku  som videla  u Martusky na MMB a oslovila ma. Hlavne preto, ze s nou nie je takmer ziadna praca. Len vsetko spolu do misy, zamiesat a upiect. Takze dnes recept bez fotopostupu. Nie som nejako zatazena na babovky, ale tato je skutocne vyborna. Skvele, vlacne cesto a hlavne, ze suroviny netreba vazit. V povodnom recepte su uvadzane mnozstva na kelimky. Ja som kelimok nemala, tak som pouzila klasicky pohar. Dodrzala som recept, len som dala asi trochu viac smotany, tak preto moja nie ja taka vysoka, ale chutovo bola vyborna. Vrelo doporucujem vyskusat...



Ingrediencie:
1 pohar hladkej muky
1 pohar kyslej smotany
1 pohar praskoveho cukru
1 prasok do peciva
1 vanilkovy cukor
1 pohar mletych orechov ( ja som dala 1/2 mletych a druhu 1/2 som iba posekala)
1 pohar Granko ( nemala som Granko, tak som dala Nesquick)
3 vajcia
125 ml oleja
1 pohar=250ml ( suroviny som davala asi 1 cm od vrchu pohara)

Poleva:
3/4 pohara (150g ) praskoveho cukru
1 PL vody
1KL oleja


Postup:
Vsetko v iske spolu zmiesat, vyslahat slahacom a dat do formy upiect pri 170 stupnoch C 1 hodinu. Nechame vychladit a polejeme  cukrovou polevou, kotru sme si pripravili zmiesanim preosiateho cukru, vody a oleja. Vrch mozeme ozdobit podla lubovole. Ja som volila kandizovanu pomarancovu  koru. To je vsetko !



                             Dobru chut !

18 komentárov:

  1. Mila Adrianna babovka ten pekla 100% ten tyden mam tak chut jesses tvuje recepte so supr hrzky tebe zdraviii Karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Karin, nech sa ti dari...a hlavne nech chutna..zdravim ta Adriana

      Odstrániť
  2. vyborne vyzera babovec a este nadherne dozdobenie :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jé, ty to umíš vždycky tak nádherně nazdobit! A to ani nemluvím o bábovce.. určitě musela být výtečná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dakujem pekne za mily komentarik:)))) veru bola vytecna:))) doporucujem skusit...

      Odstrániť
  4. Adrianka, fotky a bábovka sú nádherné! :-)).....robievam podobnú, tiež z kyslej smotany, je výborná :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžem poprosiť o váš recept na babovku?Ďakujem Hanka

      Odstrániť
    2. Ivetka , dakujem za pochvalu... ja som nasla tento recept u Martusky na MMB a veru nelutujem, ze som vyskusala...

      Odstrániť
    3. Mily Hanka, nerozumiem vasej ziadosti???????? aky recept?

      Odstrániť
  5. Nádherné Aďka už sa len zahryznúť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem velmi pekne, bola fakt vyborna. Ja sice nie som moc na babovky, ale toto bola taka rychlovka a ucel splnila - dokonale:)))

      Odstrániť
  6. Adrianko, úžasné fotky! A naprosto neodolatelně ozdobená bábovky! Moc se ti povedla, hned bych ji ochutnala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katuska ty vies byt vzdy taka mila... dakujem za velmi mily komentarik...:)))

      Odstrániť
  7. Bábovku som upiekla - je úžasná ! Ale moje deti majú radi len vanilkové.....Ak by som vynechala granko , mala by som dať viac cukru ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym, nemam vyskusane, tak neviem zodpovedne poradit....nemyslim, ze by tam trebalo viac cukru....staci vsak ochutnat a posudit....skor si myslim, ze bude viac nadychana, kedze granko obsahuje aj kakao a kakao ma tendenciu robit cesto tuhsim...budem rada, ak mi das vediet ako to dopadlo bez granka....:)

      Odstrániť
  8. Vynikajuca babovka, vsetkym clenom rodiny velmi chutila.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Adrianka máte fajn recepty :-) a túto bábovku vyskúšam isto,lebo vyzerá super a šťavnato.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)