utorok, 26. júna 2012

Pecena cvikla II.


Cvikla je v nasej rodine velmi oblubena. Z detstva si pamatam, ze najviac sme robili uvarenu , nastruhanu na jemnu kasu a ochutenu octom a  riadnou davkou chrenu. Babicka este pridala aj uvarenu cukrovu repu. Dodnes som neprisla nato, ci to bolo kvoli chuti alebo aby zvacsila mnozstvo cvikly:))).  Tak tato verzia u mna stale vedie. Pred istym casom vsak som podla Evky (evitchka) z MMB skusila pecenu cviklu. Velmi bola chutna a nejako som si zamilovala aj takto upravenu cviklu. Dnes vam ponukam trochu inu verziu, ale rovnako velmi  chutnu. Trochu som "dozdobila"  kvoli farebnosti mrkvou z  hovadzej polievky. Tento krok mozete uplne vynechat.  Cvikla bola nadherne prevonana od cesnaku a marinada urobila tiez svoje. Takze:

piatok, 22. júna 2012

Zebra bonbony






 Inspiracia z nedavneho safari. Poviem vam, ze tie zebry (zive) ma uplne dostali. Su to najelegantnejsie zvierata , ktore som na safari videla. Milym pripomenutim su tieto bonbony s dizajnom pruhovanych zebier. Jednoduche na pripravu a pre mna chutovo velmi uspokojujuce.

JUMBO KENYA !!! - cast II. - Par slov o jedle v Keni


Moj blog je predovsetkym o vareni a peceni. Obcas vsak pridam aj " Par slov o inom ako o vareni a peceni".  Ako by to bolo , ak by som sa nepodelila s vami o svoje gastronomicke  zazitky   v Keni. 

nedeľa, 17. júna 2012

Kilimandzaro




A toto je skutocne Kilimandzaro. Je to fotene iba z lietadla, takze prosim ospravedlnite znizenu kvalitu.




Tato torta u mna nie je ziadnou novinkou.  Je  vyborna a rozhodne si zasluzi, aby neupadla do zabudnutia. Nie vsetci moji navstevnici na tomto blogu poznaju recepty, ktore som uverejnovala na MMB, takze verim, ze si najde svojich priaznivcov aj medzi nimi. Podnetom vratit sa k tomuto super receptiku bolo aj nedavne zhliadnutie Kilimandzara na vlastne oci, aj ked iba z okna lietadla. Bol to super  zazitok a verim, ba co viac, som presvedcena, ze vam tato torta poskytne super chutovy zazitok , ak sa rozhodnete vyskusat ju . Torta je lahka, osviezujuca a na pripravu nenarocna. Tak s chutou dotoho!

piatok, 15. júna 2012

JAMBO KENYA !!! - cast I.- Kena mojimi ocami





Tohoto roku sa splnil sen mojho draheho  a navstivili sme africky kontinent. Ja prvykrat a manzel uz po druhy raz. Dovolenku sme stravili v Keni. Pocas nasho dvojtyzdnoveho pobytu sme navstivli  Mombasu, miestnu dedinu Ukunda, hadiu farmu,  boli sme na na vylet lodou so sklenenym dnom s moznostou snorchlovania  a mali sme moznost vidiet podmorsky svet, ale najvacsim zazitkom osobne pre mna bolo safari  v narodnom parku Tsavo East ( o tom vsak v nasledujucom prispevku).

nedeľa, 10. júna 2012

Marcipanovo- broskynovy tart



Zda sa mi neuveritelne, ze som tak dlho nepridala ziadny prispevok na blog, Bola som velmi zaneprazdnena. Najskor som mala dom plny hosti a potom sme odisli na dovolenku a momentalne sa snazim dostat do "normalnych" kolaji. Pisem to len preto, aby som sa tak trochu ospravedlnila mojim ctenym fanusikom:))). Tento tart som piekla uz davnejsie a poslusne cakal na zverejnenie. Je vyborny, aj ked marcipanova sa od vlhkeho ovocia rozpustila a mozem povedat akoby zmizla jej tuha konzistencia, ale chut, ta skvela mandlova chut tam ostala. Cesto je tuhe ako je pri tarte zvykle. Mne chutil najviac studeny z chladnicky, ale ked postoji chvilu mimo chladnicky, tak cesto prijemne zmakne.Nic zlozite, ale chut marcipanu v kombinacii s broskynami a lahodnou zetatinou vam poskytne skvely chutovy zazitok.

Prispevky od vas - Torta s plnkou z gastanoveho pyre, Trojfarebna coko torta


Opat som dostala dva prispevky od vas, mojich milych citatelov (naslednikov). Je mi velkym potesenim, ak vas viem inspirovat svojimi pracami. Znamena to, ze z nesmierneho mnozstva receptov, ktore vyberiem, vyskusam a uverejnim na svojom blogu zaujme aj vas. A ak mi poslete aj fotografiu, tak radost je dvojnasobna. Morgona ( prezyvka) mi poslala hned dve toricky, na ktore nasla insiraciu u mna mna blogu. Vrchna je Torta s plnkou z gastanoveho pyre   a na spodnej fotografii je Trojfarebna coko torta. Mozem len konstatovat, ze skvela praca! Dakujem za fotecky, velmi potesili.

Prispevky od vas citatelov - Bryndzove tycinky


Ivetka vyskusala bryndzove tycinky podla  tohoto receptu. Tie vrchne kvietocky vykrajovala jej sedemrocna dcerka a posla mi takuto virtualnu kyticku. Dievcence dakujem krasne. Tycinky sa vam vydarili uzasne. Ste velke sikulky, babulky.  Nech vam to dobre vari a pecie aj nadalej.