piatok, 22. júna 2012

Zebra bonbony






 Inspiracia z nedavneho safari. Poviem vam, ze tie zebry (zive) ma uplne dostali. Su to najelegantnejsie zvierata , ktore som na safari videla. Milym pripomenutim su tieto bonbony s dizajnom pruhovanych zebier. Jednoduche na pripravu a pre mna chutovo velmi uspokojujuce.



Ingrediencie:
250 g horkej cokolady
170 g ( 1 tuba) kondenzovaneho sladeneho mlieka
1-2 PL rumu ( brandy)
20 g masla
50 g lieskovych orieskov
75 g susienok ( Bebe a pod.), rozdrvit
100 g mini marshmallows cukriky

Poleva:
150 g bielej cokolady
2 PL rastlinneho oleja
50-60 g tmavej cokolady
1-2 KL oleja

Postup: 
horku cokoladu za staleho miesania  roztopime s maslom a salkom nad parou. Odstavime, z tepla , nechame mierne ochladit, pridame oriesky, rozdrvene susienky,  marshmallows a rum. Dobre premiesame a masu vylejeme do obdlznikovej formy vylozenej foliou ( lepsie sa vybera z formy) a odlozime do chladnicky na 2-3 hodiny zatuhnut. Zatuhnutu masu vyberieme, odstranime foliu a pokrajame na rozne tvary pozadovanej velkosti. Bonbony olejeme roztopenpu bielou cokoladou. Ked cokolada zatuhne, rozpustime tmavu cokoladu, dame do papieroveho kornutka (prip. jednorazoveho sacku) a urobime pruhy. Bonbony skladujeme v chladnicke. Dobru chut!






6 komentárov:

  1. Ahoj Adrianko, Tvůje recept na bonbony se mi moc líbí. O prázdninách ho pro moje jedlíky vyzkouším!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bonbony vypadaji fajn, laka me tam to salko a marshmallows :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite vyskúšam, vyzerajú skvele :-)
    Pekný deň!
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrianko, určitě vyzkouším. Receptík je zajímavý. :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adi, jsou krásné!! Jako zebry :D Salko a čokoláda spolu mě vždycky dostanou :D

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)