štvrtok, 24. apríla 2014

Linecké cesto


Milujem pecenie z lineckeho cesta. Je tak krasne tvarovatelne, vyborne sa s nim pracuje a keskiky z lineckeho cesta maju dlhu trvanlivost. Je to starodavny recept, ktory velmi rada vyuzivam pri peceni. Je to zakladne cesto, ktore pridanim kakaa alebo mletych orechov si  obmienam podla chuti a potreby. Viac-menej  je to pri vianocnom peceni, ked chcem viacero druhov mini kolacikov, ktore  potom plnim roznymi plnkami alebo pouzijem rozne polevy a zakazdym je z toho ina drobna cukrovinka.

Ingrediencie:
370 g polohruej muky
250 g masla
120 g praskoveho cukru
z 1/2 citrona postruhaneho citrona
1 zltok

Postup:
Preosiatu muku, praskovy cukor,postruhanou citronovu koru zmiesime so studenym maslom (mozeme nakrajat na kusky) a zltkom. Cesto nemiesime dlho. Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na 1 hodinu do chladnicky zachladit. Cesto rozvalkame na 3 mm hrubku a vykrajujeme lubovone tvary. Pecieme pri teplote 180 stupnov iba 5-7 minut. Davame pozor, rychlo zhoria.  Plech sa moze vystlat papierom na pecenie alebo ja zvyknem len potriet papierom od masla.  Hotove licnecke zlepujeme dzemom a posypeme praskovym cukrom ( plnit mozno aj nutelou, kremom).




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)