nedeľa, 8. februára 2015

Pstruh s chrenovo-smotanovou omackou a balzamikovou cviklou





Toto je take dobre, ze  milovnici ryb musia toto jedlo povinne vyskusat ! Raz sme pozerali v TV Jamieho Olivera ako pripravoval rozne rybie speciality a dary mora. Tento recept nas zaujal prave svoju rychlou a nenarocnou pripravou. Neviem, ci som si vsetko perfektne zapamatala,ale najdolezitejsie smotanovo-chrenovu omacku v kombinacii s varenou cviklou ano. Je to neskutocna kombinacia chuti, ktora posuva na prirodno pecene filety pstruha na hodne vyssi  level. Nam to velmi, ale naozaj velmi  chuti. Na  sobotu, ked varim vacsinou take  rychlovky, je  tento recept priam stvoreny.Som presvedcena, ze  aj vam,ktori mate ryby tato jednoducha a rychla zalezitost poskytne nadherny kulinarsky zazitok. 
Ingrediencie:
pre dve osoby


2 ocistene, vykostene filety  zo pstruha
sol,mlete cierne korenie
2 PL oleja

4PL husta kremova smotana (u mna  creme fraiche)
2-3  KL kremoveho chrenu ( uz rozrobeny chren vo flasticke)

2 mensie hlavky cvikly uvarenej, ocistenej  (kupila som uz hotovu, uvarenu,osupanu cviklu)
balzamikovy ocot, olivovy olej,morska sol

na ozdobu: par listkov zeruchy
priloha: baby zemiaky (alebo iba krajec chleba)

Postup:
Najprv uvarime  baby  zemiaky v supke do polomakka. Filety umyjeme pod tecucou vodou a osusime v papierovej utierke. Na panvici rozpalime 2PL oleja a filety oslime z oboch stran. Posypeme mletym ciernym korenim iba z tej strany bez koze. Polozime filety na rozpalenu panvicu kozou dolu a opekame asi dve minuty. Potom otocime filety a 1-2 minuty opekame. Opekanie dokoncime obratenou filetou kozou dolu cca 1-2 minuty,aby bola koza prepecena,chrumkava. Vyberieme a udrziavame v teple. Uvarene zemiaky rozrezeme pozdlzne na polovicu a opecieme na tej istej panvici ako sme opekali filety. Do smotany pridame kremovy chren a dobre vymiesame. Ochutname, ak treba mozeme dochutit stipkou soli a par kvapkami citronovej stavy (ja som nedochucovala).Cviklu narezeme do kriza, mierne posypeme morskou solou,pokvapkame balzamikovym octom a  olivovym olejom. Na tanier ulozime rybu (ja som prekrojila a vrstvila jednu polovicu kozou dolu a druhu polovicu kozou hore) zemiaciky a nabok dame ochutenu cviklu. Vrch polejeme smotanovo-chrenovou omackou a mozeme jemne posypat zeruchou. Prajem vam dobru chut!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)