Ingrediencie:
500 ml mlieka
2 vajcia
4 PL krystaloveho cukru
2 KL hladkej muky
z 1/2 vanilkoveho struku semiacka ( ak nemate, dajte 1 KL vanilkoveho extraktu alebo vanilkovy cukor)
100 g masla
stipka soli
Postup:
V mlieku roslahame zltka, muku, vanilkove semiacka a cukor. Za staleho miesania uvarime polohustu omacku. Pridame maslo a dobre rozmiesame. Sneh so stipkou soli uslahame na pevny sneh. Este do horucej vanilkovej omacky rucne metlickou vmiesame sneh. Dostaneme krasnu hladku polohustu omacku alebo skor riedky puding. Je vyborna tepla aj za studena. Dobru chut!
Poznamka:
K dukatovym buchtickam doporucujem urobit omacku z dvojnasobnej davky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)