nedeľa, 1. októbra 2017

Vanilkové šodó




Toto je len jeden kratucky post. Je to vyborna vanilkova omacka, ktora je vhodna ako poleva na dukatove buchticky aj  ako priloha k roznym mucnikom. Ja som  ju  robila k makovej torte ( pozri nasledujuci prispevok). Vyborne a rychlo hotove. Tak pozrime sa ako nato.


Ingrediencie:
500 ml mlieka
2 vajcia
4 PL krystaloveho cukru
2 KL hladkej muky
z 1/2 vanilkoveho struku semiacka ( ak nemate, dajte 1 KL vanilkoveho extraktu alebo vanilkovy cukor)
100 g masla
stipka soli

Postup:

V mlieku roslahame zltka, muku, vanilkove semiacka  a cukor. Za staleho miesania uvarime polohustu omacku. Pridame maslo a dobre rozmiesame. Sneh so stipkou soli uslahame na pevny sneh. Este do horucej vanilkovej omacky rucne metlickou vmiesame sneh. Dostaneme krasnu hladku polohustu omacku alebo skor  riedky puding. Je vyborna tepla aj za studena. Dobru chut!

Poznamka:
K dukatovym buchtickam doporucujem urobit omacku z dvojnasobnej davky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)