nedeľa 8. októbra 2017

Čokoládova torta bez múky





Toto je dobrota,ktoru by ste mali rozhodne vyskusat. Korpus bez muky a plnka bez cukru. Napriek tomu, su chute prijemne prepojene a sladkasta chut bananu v plnke (nahradza cukor) s horkastou chutou cokolady s vyssim obsahom kakaa davaju skvelu chut tejto torticke. Banan s cokoladou tvoria skvelu dvojku a oprazene , nadrobno posekane lieskove oriesky davaju torticke tu povestnu bodku na i. Bola som prijemne prekvapena vyslednou chutou torticky a mozem vam iba doporucit vyskusat ju.


Ingrediencie:
 rozpis na tortovu formu o priemere 20cm 

Korpus:
3 vajcia
50 g hnedeho cukru
25 g kakaa 
stipka soli

Plnka:
2 banany 
100 g cokolady s vyssim obsahom kakaa 
250 g mascarpone


Poleva:
80 g cokolady s vyssim obsahom kakaa
80 ml slahackovej smotany

okrem toho:
na ozdobu posekane lupane lieskovce oprazene na suchej panvici alebo pistacie, alebo orechy alebo coko hobliny (podla svojej chuti)

Postup:
Zltka naslahame s cukrom dopenista. Slahame, kym zltka zdvojnasobia svoj objem. V druhej mise  dotuha naslahame bielka so stipkou soli. K zltkam pridame preosiate kakao a premiesame. Bielka zlahka primiesame k zltkovej zmesi, kym sa obe hmoty spoja. Vylejeme cesto do pripravenej tortovej formy, ktorej dno  sme vylozili papierom na pecenie. Pecieme vo vopred vyhriatej rure pri teplote 190 stupnov C asi 15 minut. Nevysujte zbytocne cesto. Ja som piekla 13 minut. Kazda rura pecie inak, tak to treba odsledovat a urobit kontrolu spajlou. 
Tortu nechame  ochladit v rure pri otvorenych dvierkach. 
Cokoladu rozpustime nad parou. Jeden banan popucime vidlickou na kasu. Pridame k cokolade popuceny banan a premiesame. Potom pridame mascarpone a naslahame  do hladkeho kremu. Na korpus natrieme trochu kremu a nakrajame banan na hrubsie kolieska. Prikryjme zbytkom kremu, uhladime a  odlozime cca na 15 minut do mraznicky, aby krem stuhol. Mozno odlozit aj do chladnicky, ale treba ratat s dlhsim casom  chladenia.
Smotanu zahrejeme a pred bodom varenia odstavime z ohna. Pridame nalamanu cokoladu a miesame, kym dostaeme peknu kompaktnu polevu. Polejeme vrch torty a zdobime podla vlastneho uvazenia. Tortu uskladnujeme v chlade. 




9 komentárov:

  1. Tak toto vyzerá neskutočne užasne a hlavne nenáročne. Musím vyskúšat.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fantastická torta, nabudúce urobím z dvojnásobnej dávky do väčšej tortovej formy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Torta je fantasticka ale nedalo sa cesto odlepit od papiera :/ mate nejake rady?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym, ak je korpus dobre upeceny a dobre vychladeny, tak papier ide dobre oddelit od koprpusu. Nemala som problem s oddelenim papiera, zial nevime, v com mohla byt chyba. Mozno iba ostrim nozom oddelit.

      Odstrániť
  5. Milá Adriana, čokoládová torta vyzerá skvele :) Takisto som po upečení nemala problém s oddelením korpusu od papiera, treba ho len dobre upiecť a nechať vychladnúť a ide to úplne jednoducho :) Kde si našla inšpiráciu na tento recept? :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za navstevu Veronika, recept mam od mojej neterky a ona ho dostala od svojej kamosky. Dalej som nepatrala :) Pekny den ti zelam

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)