piatok 3. mája 2024

Roztopený Olaf





Týchto roztomilých "akože" roztopených Olafov som robila pre moju milovanú vnučku Alžbetku do škôlky. V tom čase sme fičali na rozprávke Frozen, tak na domácu oslavu bola tortička Frozen s  Elsou a Annou a do škôlky som pre detičky robila tieto poháriky s Olafom. Dno pohárikov som vysypala postrúhanými keksami. Navrstvila ovocie. Ja som dávala mandarinky a čučoriedky.
Ovocie som prikryla tvarohovým krémom typu Pribináčik a vrch som dozdobila cukrovými očami, nosom z marcipánu a drobnými cukrovými guličkami. No a samozrejme nesmeli chýbať ani kostrbaté ruky Olafa, ktoré som vyrobila z roztopenej čokolády. Tak, a malá, trochu   zdravšia verzia lakocinky pre detičky do škôlky bola na svete. Možno niekoho inšpirujem, bude mi  potešením, ak mi dáte vedieť. 

Ingrediencie:

rozpis na 6 pohárikov o objeme 100 ml

1/2 balíka  keksov Indián (alebo iné tmavé kvôli farbe lepsie vyniknú pod bielou vrstvou)
250 g jemného tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
1KL vanilkového extraktu
2-3 PL práskového cukru
cca 50 g tmavej čokolády (na Olafové ruky)
drobné hnedé guličky (na gombíky) použila som cukrový posyp
trochu oranžového marcipánu (ak nemáte marcipán, môžete použiť oranžové gumové cukríky)
drobné ovocie podľa ľubovôle ( k Pribináčiku sa výborne hodia banány)


Postup:

Dopredu si pripravíme Olafove ruky a nos. Čokoládu dáme rozpustiť. Na plech (tácku) dáme papier na pečenie a malou lyžičkou  nanesieme čokoládu na kostrbaté ruky Olafa. Necháme stuhnúť. Z marcipánu úšúľame drobné nošteky. Ruky a nošteky môžeme urobiť aj deň vopred.  Keksíky nastrúhame, odložíme bokom. Tvraroh vyšľaháme s cukrom. Pridáme vanilkový extrakt a dotuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Jemne  premiešame, kým sa hmoty spoja. 

Na dno pohárikov uložíme 1-2 PL strúhaných keksíkov. Na keksíky uložíme ovocie. Pomocou cukrárenského vrecka a špičky s okrúhlym otvorom nanesieme krém do pohárikov. Dozdobíme oči, nos, gombíčky a samozrejme ruky.  Ak použijete na nošteky marcipán, zdobte až tesne pred podávaním. Marcipán sa na šľahačkovo-tvarohovej mase po niekoľkých hodinách trochu roztopí. Dezert doporučujem skonzumovat v deň zhotovenia, prip. na druhý deň. Samozrejme uchovávame v chladničke. 

Dobrú chuť!





pripravené do škôlky







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)