nedeľa 24. septembra 2017

Kung pao



Toto je jedna  z najlepsich verzii Kung pao,  ake som kedy jedla. Neviem ako vy, ale ja milujem cinsku kuchynu. Nie, nie som ziadny jej znalec, ale zopar jedal som uz vyskusala a veru chutili.  Mam rada tu jej sladkokyselkavo a zaroven jemne  pikantnu chut.  Vyborne chutilo a dokonca aj manzel pochvalil. Varievala som predtym taku slovensku verziu Kung pao, ale toto je ovela lepsie a chutnejsie. Vyskusajte aj vy a podelte sa so svojim nazorom. Budem rada. Nech sa paci, tu je recept.
Rozpis je na dve porcie

Ingrediencie:

2 Kuracie prsia
3 PL prazenych arasidov
1 chilli papricka ( ocistena od semiacok, nakrajana na pruzky)
3 PL oleja
5 malych platkov cerstveho zazvoru ( asi 2x2cm)
2 struciky  cesnaku ( narezat na hrusie platky pozdlzne)
1 vnat z jarnej cibulky ( narezat na kruzky)

Marinada:
1 PL Solamylu
2 KL sojovej omacky light
1PL ryzoveho vina ( mala som japonskej vyroby :) sladkavu a hustu ako sirup)
1 KL oleja

Omacka:
1 1/2 PL sojovej omacky light ( svetla)
1    KL    sojovej omacky dark ( tmava)
1    KL    praskoveho cukru ( ja som dala med)
1/4 KL    ryzoveho octu
2    PL     vody
1    KL    Solamyl


Postup:
Kuracie prsia oplachneme pod tecucou vodou. Osusime ich. Narezeme na kusk asi 2x2 cm. Vsetky suroviny  na marinadu zmiesame. Vlozime  do marinady nakrajane  kuracie prsia, dobre premiesame. Prikryjeme a odlozime do chladnicky aspon na 30 minut. 

Pripravime omacku. 
Okrem vody a solamylu zmiesame vsetky suroviny. Vo vode rozmiesame Solamyl a tak pridame k ostatnym surovinam na omacku a zamiesame. 

Na panvici rozohrejeme 1 PL oleja. Narychlo orestujeme marinovane kuracie prsia. Miesame , pretoze pridany skrob ma tendenciu rychlo prihoriet. Ked je maso takmer hotove, odstavime z ohna a urdrziavame v teple. 
Vo woku rozohrejeme 2 PL oleja. Pridame cesnak a zazvor. Stiahneme ohen . Parkrat rychlo  zamiesame a ked citime zazvor a cesnak uvolnovat vonu, tak pridame chilli. Pozor na cesnak lebo rychlo hori. Pridame odlozene maso. Opat parkrat rychlo premiesame a  pridame arasidy. Premiesame. Pridame pripravenu omacku a opat premiesame, kym je kazdy kusok masa pokryty omackou. Odstavime z tepla a nakoniec posypeme na kruzky nakrajanou jarnou cibulkou. Priemiesame a ihned podavame s varenou Basmati ryzou.



Poznamka:
Pri  priprave omacky pred finalnou upravou je treba occhutnat, pretoze sojova omacka moze byt od roznych vybrobcov rozne slana. Potom mozno treba jemne navysit pridany cukor a mozno aj ryzovy ocot pridat par kvapiek naviac.



                                                                       Dobru chut! 



7 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Zdenka to je ...manzel nevedel vynachvalit :) Dakujem za navstevu aj komentariky . Pekne pozdravujem

      Odstrániť
  2. Adrika, vyskúšali sme tvoje Kung pao ! V chilli papričke sme semiačka nechali, máme radi štipľavé, ešte som pridala chilli pastu, štípalo to parádne :-) a bolo to super. Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Thanks for writing such wonderful article. God bless

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hey!! Amazing post. Thank you for sharing such a informative post. Photo Retouching Services

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvělý recept. Dlouho jsem hledala recept na chutné kung pao a tento je bezkonkurenčně nejlepší, skvělá marináda, skvělá omáčka a hlavně jednoduché. Super!!!}

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)