nedeľa, 20. novembra 2011

Bravcove medailonky z panenky s bazalkovou omackou

Bravcova panenka obalena v slaninke a opecena na panvici. K tomu uzasna  bazalkova omacka. Skvele papkanicko. Rychle, chutne, nenarocne . K tomu naozaj ani niet co viac komentovat iba doporucit k vyskusaniu. ... :)

Ingrediencie:


bravcova panenka
tenke platky slaniny ( u mna Pancetta)
1PL oleja
steakove korenie, sol

na omacku:
50 g masla
2-3 struciky cesnaku
1 PL hladkej muky
150 ml vyvaru
200 ml mlieka
2-3 PL kyslej smotany
100 g nastruhaneho tvrdeho syra ( u mna chedar)
2 PL cerstvej nadrobno posekanej bazalky
sol, biele mlete korenie,
par kvapiek citronovej stavy

Postup:
 Bravcovu panenku umyjeme, osusime. Maso odblanime a narezeme na cca 3,5 cm  "bochnicky". Kazdy bochnicek obalime v slanine a prstami maso jemne roztlacime (splastime). Posypeme steakovym korenim. Mozeme aj velmi jemne osolit. Naozaj velmi jemne, aby sme ich nepresolili.
Ideme na omacku. Na panvici rozpustime maslo a pridame prelisovany cesnak. Na miernom ohni ho orestujeme a poprasime lyzicou muky. Opat porestujeme cca 2 minuty a podlejeme vyvarom. Odstavime z ohna. Prilejeme mlieko, pridame smotanu a dobre premiesame. Vratime na ohen, nechame zovriet . Ochutime solou, bielym mletym korenim a citronovu stavou. Ak by bola omacka velmi riedka, tak mozete este 1/2 PL hladkej muky rozmiesat v troche vody a este  zahustit. Samozrejme po zahusteni nechame opat zovriet. Nezabudnite stale miesat, aby omacka neprihorela.  Pridame nastruhany syr a bazalku , zamiesame a odstavime z ohna.






Maso opecieme na panvici z kazdej strany cca 3 minuty a mame hotovo! No nevravela som vam, ze je to jednoduche a  rychle ?

Podavame s varenymi zemiakmi . Zelam vam dobru chut!


16 komentárov:

  1. jeminky! to je dobrota! stale slintam, stale viac a viac.. hned by som si dala! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adri, toto urcite niekedy vyskusam! ja som velkym fanusikom tvojich receptikov, hlavne tych masovych ;o))) a zatial ani jeden nesklamal!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Panenka so slaninkou su teda tiez velki kamarati a k tomu ta omacka, velke MNAM!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adka, to musela byt dobrota, panenka,slanina,smotana,bazalka...az sem to rozvoniava... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Júj,to vyzerá fajne. Aďka, tak toto skúsim určite.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mariannka, velmi som sa potesila tvojim milym slovickam. Vdaka.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lucka,presne tak ako vravis. Dobrotka jak hrom:))))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Andrejka, veru bola dobrotka. A keby si citila tu vonu nazivo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ivanka budem velmi rada, ked vyskusas.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Adka, vyskusane a musim povedat, ze vyborny, vyborny a este raz vyborny receptik. Aj priatel chvalil a to je uz co povedat :) Takze vdaka za super recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. akurát som dokončil vynikájuce chválim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. prave si to idem varit., len s opekanymi zemiakmi, uz sa tesim, vyzera to fajn, hlavne omacky na smotane zboznujem, :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Prave sa na to chystam, akurat som pozmenil prilohu na opekane zemiaky. Omacky na smotane zboznujem, tak sa tesim na toto jedlo, vyzera to vyborne a dufam aj tak bude chutit.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ďakujem za výborný recept, všetkým doma chutilo - aj mužovi, a dokonca aj ročnému bábätku čo nechce celý deň nič jesť...určite sa sem vrátim a vyskúšam aj iné recepty

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Dakujem za inspiraciu, dnes som recept vyskusala s malou obmenou - chcela som sa zbavit hlivy tak som s panenkou opiekla aj tu :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)