utorok, 29. novembra 2011

Ancovickovo-olivovy kolacik, Olive and anchovy open tart



Toto je take jednoduche a dobre, ze k tomu ani netreba viac slov:) Recept pochadza z mojej kucharskej knihy :  cook express - 700 quick recipes.



Ingrediencie:
1 listkove cesto 375 g rozvalkane
3 PL kecupu
100 g anchovicky v oleji ( neslane) ja som mala slane a vobec to nevadilo
cierne olivy
trochu cerstvo pomleteho cierneho korenia
1 vajce

Postup:
cesto prelozime na plech. Na ceste dokola si urobime nozom cca 3,5cm ram . Pozor, aby ste cesto neprerezali. Potom opacnou stranou noza v tomto rame urobime kriziky ( ozdobime ho tymi zarezmi). Rozslahanym vajickom potrieme tento ram na listkovom ceste . Do prostriedku opatrne  rozotrieme kecup . Poukladame odkvapkane ancovicky a dozdobime ciernymi olivami. Mozno ich prerezat na polovice alebo ponechame cele olivy. Mierne ochutime cerstvo namletym ciernym korenim a dame upiect do rozohriatej rury. Pecieme pri 200 stupnoch C asi 15 minut - do zlatista. To je vsetko !!!!!






                                                          THE END !!!!!!!!!!!

17 komentárov:

  1. mnam mnam mnaaaaaaaam adka tak toto je bomba!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeeej, Adri! tusim mame rovnake chute, podobny kolacik som mala vyhliadnuty, s tym rozdielom,ze bol z inej knizky...musim vyskusat!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to nie, ja som prave pred vecerou. a cierne olivy i ancovicky mozem. listkove cesto v chladnicke, ancovicky tiez, skoda, ze nemam olivy...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyhle jednoduché chutě miluji - přesně moje kombinace, krása :-)
    P.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. to vypada naprosto fantasticky. a musim se priznat, ze by me to asi nikdy nenapadlo :D rozhodne vyzkousim ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten je kráááásny(a urcite aj fajnovyyy)! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mnam, super! Adrianka, kde je dostat tvoju knizku,ktoru spominas, pls :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anetka bola:)Twsi ma, ze ta tato lakocinka naslano zaujala

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mariannka urcite stoji za vyskusanie tato kombinacia. Aj ja som si uz vsimla, ze sme naladene na takmer rovnakom chutovym kanalom:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Dora - doporucujem olivky dokupit a urobit si tu lakocinku a pohar dobreho vinka k tomu...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Papaja: som rada, ze ta tento slany kolacik zaujal

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Klarish, bud pokojna, mna to tiez nenapadlo:) Inspiracia z uvedenej knizky. No a tam bola ta foto omnoho, omnoho krajsia, takze si vies predstavit, ze ked som to zbadala, tak hned bolo rozhodnute, ze to musim vyskusat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Marysity dakujem. Kolacik bol dobrucky. Krehke listkove cesto s acovickami a olivami a podmaz trochu kecupu, tak ozaj vydarena kombinacia:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Andrejka, kupila som ju tu, v Anglicku. Raz za cas nam donesu do firmy nejake knihy, ktore su riadne precenene napr. tato konkretne bola z 25 zlacnena na 9 libier.:)No nekup to!?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. predstav si, ze som si stale myslela, ze pises o tvojej knihe, akoze si vydala knihu receptov!! :) mala by si sa inspirovat ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Odskusany dalsi recept, zaujmava chut, hodi sa to k vinku. Vsetkym nam chutilo. Recepty s listkoveho cesta mame velmi radi :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)