nedeľa 7. októbra 2012
Jogurtovy kremes
Tento jogurtovy kremes od Matky som chcela uz davnejsie vyskusat. Akosi som na neho pozabudla a teraz nedavno som ho opat zahliadla na FB. Moj manzel ma rad kremese, takze jemu som rozhodne tymto zakuskom ulahodila. A aj ja som si na nom pochutila.Krem je prijemne zjemneny pridanym jogurtom. Recept je skvely, jednoduchy, rychly. Vrelo doporucujem vyskusat...
Ingrediencie:
1 plat rozvalkaneho listkoveho cesta ( u mna 350 g)
1 liter mlieka
3 vanilkove pudingy
750 g bieleho jogurtu ( u mna 500 g jogurtu a 300 g cream fraiche - smotana)
detske piskoty 1 a pol balika
2 vanilkove cukre
8 PL krystaloveho cukru
1-2 PL praskoveho cukru
1 slahackova smotana
coko hoblinky na ozdobu ( prip. kakao na posyp)
Postup:
listkove cesto upecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie vo vyhriatej rure na 200 stupnoch C asi 8 - 10 minut. Pred pecenim dobre popichame vidlickou, aby sa cesto neoduvalo. Uvarime z mlieka , pudingov a cukru husty puding. Odstavime zo sporaka a vmiesame don 500 g jogurtu. Miesame, kym sa jogurt spoji s pudingom. Tento pudingovy krem vylejeme na listkove cesto . Hned na teply puding ulozime detske piskoty. Odlozime do chladnicky, kym si pripravime slahackovo-smotanovu plnku.Ak pouzijete jogurt , tak to bude slahackovo-jogurtova plnka. Slahacku vyslahame s vanilkovym cukrom. Zvysny jogurt ( u mna creame fraiche - smotana) rozmiesame s praskovym cukrom ( mnozstvo si regulujte podla vlastnej chuti, prip. mozno vynechat) a uz len rucne vyslahanu slahacku zamiesame do zvysneho jogurtu prip. smotany , podla toho, co pouzijete. Natrieme na na piskoty, vrch ozdobime cokoladou, prip. poprasime kakaom.. Drzime v chladnicke.
Doplnenie: cream fraiche je kremova smotana, ktoru ja casto pouzivam vo svojej kuchyni namiesto kyslej lahodkovej smotany.
do pudingu pridame 5OO g jogurtu
do zvysneho jogurtu 250 g (u mna creame fraiche-smotana) primiesame vyslahanu slahacku
Zverejnil
Adriana
o
20:41:00
Odoslať e-mailomBlogovať!Zdieľať v službe TwitterZdieľať v službe FacebookZdieľať v službe Pinterest
Menovky:
Zakusky
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Koláčik vyzerá výborne, teším sa keď vyskúšam! Vďaka za recept :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem pekne za komentarik a dufam, ze bude chutit.
OdstrániťTo vypadá božsky! Hned zařadím do TO MUSÍM UDĚLAT!:)
OdpovedaťOdstrániťHanah, tak len delej delej,,,,,verim, ze si pochutnas:))))
OdstrániťMám úplně stejný recept, jen jsem lístkové těsto nahradila piškotovým těstem. dělala jsem ho někdy loni v létě a bylo to příjemné osvěžení.
OdpovedaťOdstrániťMartinka je to recept uz starsieho data....hm zaujimave moze byt aj s tym piskotovym cestom...
OdstrániťJa sa tiež naň chystám, vyzerá super!♥ Darina B.
OdpovedaťOdstrániťDarinka vyskusaj, je dobrucky
OdstrániťOOO hneď by som si dala, Adrika, vyzerá úchvatne, ... Pekný týždeň, Gabika
OdpovedaťOdstrániťGabika, ved sme si aj dali...:))) Fakt bol raz-dva urobeny a aj zjedeny:))) Aj tebe pekny tyzden.papa
Odstrániťjeminky, tak toto je bomba, mnam, zjedla by som urcite aj pol pekaca :D och,ked si predstavim tie chute.. sliny mi tecu az po zem :D esteze som este neranajkovala,tak idem chut na tuto dobrotku zahnat niecim inym :))))
OdpovedaťOdstrániťVýborne vyzerá tvoj krémešík neohrdla by som veru...:))) ja najčastejšie pečiem medový krémeš lebo pri pečení takéhoto z lískového cesta sa mi nedarí, mám tie pláty akési "gumové" a neviem prečo...:( ale kvôli tomuto receptu risknem a vyskúšam...
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, ďalší nádherný recept do zbierky. Na mojom blogu máš ocenenie. O tom, že si ho zaslúžiš niet pochýb a ja som veľmi rada, že som Ti ho mohla s radosťou udeliť.
Aďka gratulujem k oceneniu , krémeš je tak krásne nafotený....určite ho vyskúšam , rýchlovky mám rada :-) .
OdpovedaťOdstrániťAdka, u tych rezu vzdycky nestacim zirat, mas je naprosto uzasne! :)
OdpovedaťOdstrániťAďka, keď idem kliknúť na tvoj blog viem, že sa mi o chvíľu vytvoria v ústach sliny, lebo mám vždy chuť na to, čo u teba vidím. Aj tieto krémeše vyzerajú fantasticky. Ja nie som cukrárka, upečiem maximálne kysnuté cesto a nejaké jednoduché ovocné koláčiky. No tento krémeš by som azda aj mohla vyskúšať, vyzerá fantasticky. Aj keď asi netromfne krémeš mojej svokry. Keďže k nej už roky nechodievam, ani jej krémeše som dávno nejedla. A možno ich už v jej veku ani nerobieva...
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťAďka, zasa jeden z Tvojich výborných dobrôt. Ja nepečiem často, ale tento krémeš urobím pri prvom pečení. Vyzerá výborne a určite aj tak chutí.
OdpovedaťOdstrániťFíha, toto budem musieť vyskúšať. Krásne sa ti vydaril :-)
OdpovedaťOdstrániťzákusok a fotky, sú nádherné! Adrianka, gratulujem k oceneniu :-))
OdpovedaťOdstrániťOpět zajímavý receptík. Je v pořadníku na vyzkoušení. :-D
OdpovedaťOdstrániťTo je úžasné, sbíhají se mi sliny:-)) zítra určitě vyzkouším!:)
OdpovedaťOdstrániťvyzerá to fantasticky, vyskúšam
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániťslahacku zamiesame do smotany? tomu nerozumiem...do akej smotany?
OdpovedaťOdstrániťSaltyna v rozpise ingrediencii je uvedene "750 g bieleho jogurtu ( u mna 500 g jogurtu a 300 g cream fraiche)", cize ten cream fraiche (smotana) zamiesas so slahackou....jogurt som pridala do pudingu...v texte je aj odkaz na zdroj receptu... :) pekny den prajem
Odstrániťok,vidim ze si to opravila :-) vdaka.
OdpovedaťOdstrániťskvelý a rýchly koláčik. Ďakujem za ďalší super receptík :) Katka
OdpovedaťOdstrániť