nedeľa 23. marca 2014

Čokoládovo-jahodový dezert Lindt


Opat jeden recept v ramci  Pecenie s Lindt-om. Lepsie povedane tentokrat nepecenie. Jedna sa o nepeceny dezert, velmi jednoduchy na pripravu. Spojenie jahodovej a cokoladovej chuti je pre mna jednou z tych najlepsich kombinacii chuti.  Jemna jahodova pena a asolutne spickove mliecne bonbony od Lindt-u. Hotova basen. Poznate mliecne bonbony od svajciarskeho svetoznameho vyrobcu cokolady Lindt-u? Ze nie? Nech sa paci mala ukazka.




Pozrite si recept ake lahke je pripravit takyto nadherny a chutny dezert. Verim, ze sa inspirujete vyskusate tento jednoduchy a efektny dezert.


Ingrediencie:
2 plechovky kondezovaneho mlieka nezahusteneho ( nie salko) 170 g alebo 1 velka plechovka
2 x jahodove zele ( zele ja na 570 ml tekutiny)
2x 200 ml vody
1 krabica bonbonov Lindt - mliecne
1 balik dlhych detskych piskotov
okrem toho:
trochu jahodoveho sirupu na namacanie piskotov
asi 50 g mliecnej cokolady ( ak nemate radi, mozno pouzit horku)
asi 5-10 PL slahackovej smotany (pridanim smotany do cokolady, nebude pri krajani praskat)
forma na chlebik s objemom 1500 ml
potravinarska folia

Postup:
Zele zalejeme 100 ml vody a dame rozpustit do mikrovlnej rury  na 30 sekund. Premiesame a pkracujeme dalsich 30 sekund v zahrievanie. Ak je zele rozpustene, prilejeme 100 ml studenej vody. Prelejeme do vacsej misy a slahame. Do naslahaneho zele prilejeme za staleho slahania kondenzovane nezahustene mlieko a spolu dobre naslahame asi 2-3 minuty. Ak chcete mat jahodovu penu tuhsej konzistencie staci pridat iba 150 ml vody ( 100 + 50 ml ). Zmes vylejeme do formy vylozenej potravinarskou foliou. Ulozime detske piskoty namocene z jednej strany do jahodoveho sirupu. Mozno ho rozriedit s malym mnozstvo vody. Odlozime do mraznicky, aby nam masa mierne zatuhla. Rovnako postupujeme s druhym zele a kondezovanym mliekom. Vyberieme z mraznicky a opatrne nalejeme druhu cast jahodovej peny a opat ulozime piskoty namocene z jednej strany. Foliu uzatvorime a odlozime na 15 minut do mraznicky. Potom dezet prelozime do chladnicky a nechame dobre stuhnut. Minimalne 3 hodiny. Pred podavanim vyklopime na tacku a opatrne odstranime foliu. Ozdobime polovicami mliecnych bonbonov Lindt. Cokoladu roztopime a vmiesame do nej smotanu. Nechame ochladit a jemne pofrkame cokoladou. Ja som dala dost velke mnozstvo cokolady a podla mojho nazoru staci iba pofrkat kazdy bonbon cokoladou, nech sa prilepi k jahodovej pene. Dezert uskladnujeme v chladnicke.









8 komentárov:

  1. Adrika, krásny recept. Kde sa dá na Slovensku kúpiť jahodove zele, prípadne čím by ho bolo možné nahradiť. Ďakujem Zdenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdenka skus Marks&Spencer alebo uz davnejsie mi pisali dievcence v nejakom komente, ze kupili jahodove v Tescu.....uv velakrat som rozmyslala , ze vyskusam jahodovy sirup so zelatinou.....zele je take menej tuhnuce ako zelatina, ale mohlo by to fungovat....zial, este som sa nedostal k tomu, aby som to vyskusala, takze neviem s istotu zarucit, ze to funguje :)....tesi ma, ze sa recept paci ...dakujem

      Odstrániť
  2. Teraz keď sme zjedli jahodove zele dáš taký fantastický dezert. , Timka bola z neho úplne paf.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no prepac draha, tak vyslo :)...poslem zele?...cmuk

      Odstrániť
  3. prekrásny výtvor,prezentácia,foto,Adrianka, si skrátka jednička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stacy dakujem krasne....potesila ma pochvala :) pekny den zelam

      Odstrániť
  4. Ahoj Adriana Prvne nezlob malo pisu Kommentar vis muj cesky je hrozne , Sem vekle fan od tebe koukam furt co mac tam dobryho vse mnj chutna .Skoda ne moze neco vemu hahaha .Skoda ne ses unas do mesta nicky a ja misme u tebe furt .Zdravim tebe od sirdicka Karin

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mila Karin dakujem za navstevu a za tvoje stale mile komentare :)...nezlobim a dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)