streda 16. apríla 2014

Veľkonočné variácie - Marshmallow kvietky




V tomto prispevku rovnako ako v dvoch predchazdajucich vam ponukam inspiraciu na velkonocnu sladku drobnost, ktorou mozete potesit tych najmensich. Obdarujte svojich kupacov takuto sladku odmenu. Nie je to nic narocne na pripravu a ide to aj celkom rychlo.Pripravte si  dostatok trpezlivosti, zopar veci (rozpis najdete v ingredienciach) a mozete sa pustit do ich pripravy. Mufinky doporucujem upiect v mensich papierovych kosikoch ( nie v najmensich na bonbony). Mozete si pripravit svoje oblubene alebo upiect naprikad tieto.  Trochu zabavy v kuchyni nezaskodi a mozete do ich pripravy zapojit aj svoje ratolesti. Pozrite si postup ako nato.......

Ingrediencie:
12 ks mufin - upecenych
12 ks lizatiek chupa chups ( mensie)
marsmallow cukriky
1/2 salky pomletych ( postruhanych) kakaovych susienok
asi 80 g roztopenej tmavej cokolady
asi 30 g bielej roztopenej cokolady

Potup:
Nastruhame (pomelieme) kakaove susienky. Marshmallow cukriky nastrihame noznicami na 3mm platky ( lupene kvietkov). Je lepsie najprv pouzit tie krajne platky lebo sa tak nelepia ako prostredne. Mala pomocka: pripravime si do malej misticky trochu praskoveho cukru a mozeme tie prostredne platky jemne namocit do praskoveh cukru. Noznice si podla potreby umyjeme vodou, aby neboli lepkave.  Spodnu cast asi 2 mm odstrihneme a tu odstrihnutu  cast opatrne natrieme bielou cokoladou a prilozime na lizatko. Postupujeme, az kym nenalepime 5-6 lupienkov kvietkov ( pocet lupienkov zavisi od toho, ake velke lizatko pouzijeme). Hotovy kvietok mozeme postavit do maleho pohara a vlozit do chladnicky ( rychlejsie nam stuhne cokolada) na velmi kratku dobu. Upecene mufiny namocime do nad parou rozpustenej cokolady a potom do nastruhanych omrviniek z keksikov. Dostaneme akoze crepnicek. Do tejto mufiny vlozime marshmallov kvietky. A hotovo! Povedala som, ze nic naroncne. Ozbrojte sa trpezlivostou  pri lepeni lupienkov lebo cokolada sa dost smyka  na lizatkach. Nech sa vam dari :)










7 komentárov:

  1. jeeej to je chutne :) velmi mile kvietky, pa a prajem krasne sviatky, Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrianka SUUUUUUUPPPPPPR moc hezka dobutka jam ses fakt spitze zdravim tebe ,posilam hezky velikonoce pa Karin

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Woooou Adrianka, tak u teba sú take dobrotky až sa mi slinky zbiehávajú. Si veeeľmi zručná, všetko tak krásne úhľadne upravené, proste na zjedenie :-)) Ďakujem krásne u mňa za návštevu a prajem krásne sviatky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ty jsou prostě úžasný, budu je muset vyzkoušet :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pááni..... no to je úžasný nápad!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi pekné, vkusné Adrianka prajem ti pekné pokojné Veľkonočné sviatky v kruhu svojich najmilších.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ajko, máš zde opět nádherné papání. Nakukuji k tobě často, ale dnes jsem ti přišla popřát krásné Velikonoce. :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)