nedeľa 6. decembra 2015

Údené bravčové stehno pečené s kyslou kapustou










V tomto predvianocnom obdobi musime predsa aj nieco varit a nielen piect vianocne cukrovinky.  Manzel povedal, ze toto bolo take vyborne, ze rozhodne to musim pridat na blog. No koniec. Takze posuvam tento jednoduchy recept aj vam a dufam, ze aspon niekto sa najde kto ho vyskusa a bude mu rovnako chutit ako mojej drahej polovicke. Maso po upeceni bolo velmi chutne a dusena kysla kapusta obohatena jablckom bola super prilohou. 


Ingrediencie:
rozpis pre   4-6 osob  

cca 1500g udeneho bravcoveho stehna s kozou
4 struciky cesnaku
6PL  oleja                  
150 ml vyvaru
2 PL medu
2  cibule
30 g bravcovej masti ( najlepsie by bola domaca)
cerstve mlete korenie
750 g kyslej kapusty
5 ks bobkoveho  listu
1 vetvicka rozmarinu ( mozno vynechat)
1 jablko
sol
2 mrkvy
1 perzlen
1/4 mensieho zeleru

Postup:
Dame varit vodu do hrnca. Do vriacej vody vlozime  maso  a povarime 10 minut. Maso pridame do vriacej vody aby ostalo stavnate. Po obvareni vyberieme a osusime. Pripravime si pac. Do oleja pridame med a prelisovany cesnak, cerstve mlete cierne korenie. So solou opatrne alebo ju vynechat uplne. Udene maso je dost slane. Maso dobre potrieme tymto pacom z kazdej strany. Na dno pekaca ( zapekacej misy narezeme vecsiu cibulu na kolieska. Ulozime nanu  maso a dookola masa ulozime korenovu zeleninu a 3 ks bobkoveho listu. Podlejeme vyvarom a pecieme prikryte cca 1.5 hodiny v dobre vyhriatej rure pri teplote 190 stupnov C. Po upeceni maso vyberieme, odstranime bobkovy list a zeleninu s vypekom rozmixujeme. Dostaneme hustu , chutnu omacku, ktorou mozeme poliat maso. 
Kapustu premyjeme. Na masti spenime cibulu a pridame premytu odkvapkanu kapustu, bobkovy list dusime spolu asi 10-15 minut. Potom pridame na hrubo nastruhane jablcko, dochutime solou, cesrtvo mletym ciernym korenim. Premiesame a spolu podusime este 10 minut. Maso vyberieme a bobkovy  Podavame so zemiakovou kasou. Dobru chut !








4 komentáre:

  1. Adri, tak týmto by som sa zavďačila aj môjmu manželovi, takže ja určite odkladám a vyskúšam. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrijko, dnes jsme měli uzenou krkovici, bramborový knedlík a zelí. :-D
    Přišla jsem ti popřát krásné a pohodové adventní dny.♥ ☼

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dobrý den! Náhodou jsem narazila na Váš blog a kdybych měla na hlavě klobouk, tak ho smeknu. Nádherné fotky, bezva recepty! Další inspirace nejen pro každodenní vaření a pečení. Ať Vám to vydrží co nejdéle...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. MILA ADDIANKO TVUJ JIDLO JE NA MUJ NASOR SKODA NE SES TADY A PRO MNJ VARIS HAHAHA A ETSE DORTIKY JAM TO BIL NECE HEZKY ADVENT PA KARIN

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)