pondelok 14. decembra 2015

Domáci marcipán



 




To je dobrotaaaaaa. Naozaj.Tak chutovo skvely marcipan som uz velmi davno nejedla.  Jednoduchy na priravu a chutovo neporovnatelne lepsi ako z obchodu. Este aj teraz sa mi slinky zbiehaju, ked si spomeniem na tu jeho uzasnu chut. Tu ani viacej slov netreba, podme rovno na recept.



Ingrediencie:
250 g najemno mletych mandli bez supky
250 g praskoveho cukru
30-50 ml Amaretta
1/2 malej flasticky mandloveho extraktu

Postup:

Ak nemame  olupane mandle, tak si ich lahko pripravime. Mandle zalejeme vriacou vodou a nechame ich postat 5 minut. Vyberieme z vody, osusime. Pomocou utierky suchame mandle, az odstranime supky, Mandle pomelieme v kuchynskom robote az dovtedy, kym masa zacne byt mastnej konzistenice: Uvolnuje sa olej z mandli. Pridavame po castiach praskovy cukor a spolu este melieme. Masu prelozime do misy a pridame  najprv 30 ml Amaretta a mandlovy exktact. Spolu dobre premiesime. Ak je masa drobiva eset pridame  20 ml Amaretta a opat dobre prepracujeme. Masu vytvarujeme a zabalime do alobalu (folie) a odlozime do chladnicky stuhnut. Mozeme pouzit na ozdoby na pripravu bonbonov alebo inych cukroviniek. Alebo iba tak pomlsat :)


4 komentáre:

  1. Vôbec som netušila, že je to také jednoduché. Určite vyskúšam. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ak by som namiesto práškového cukru dala med alebo agáve, zmenilo by to výrazne chuť?

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)