Ingrediencie:
250 g najemno mletych mandli bez supky
250 g praskoveho cukru
30-50 ml Amaretta
1/2 malej flasticky mandloveho extraktu
Postup:
Ak nemame olupane mandle, tak si ich lahko pripravime. Mandle zalejeme vriacou vodou a nechame ich postat 5 minut. Vyberieme z vody, osusime. Pomocou utierky suchame mandle, az odstranime supky, Mandle pomelieme v kuchynskom robote az dovtedy, kym masa zacne byt mastnej konzistenice: Uvolnuje sa olej z mandli. Pridavame po castiach praskovy cukor a spolu este melieme. Masu prelozime do misy a pridame najprv 30 ml Amaretta a mandlovy exktact. Spolu dobre premiesime. Ak je masa drobiva eset pridame 20 ml Amaretta a opat dobre prepracujeme. Masu vytvarujeme a zabalime do alobalu (folie) a odlozime do chladnicky stuhnut. Mozeme pouzit na ozdoby na pripravu bonbonov alebo inych cukroviniek. Alebo iba tak pomlsat :)
Vôbec som netušila, že je to také jednoduché. Určite vyskúšam. Andrea
OdpovedaťOdstrániťAdka vyskusaj, ja som nim nadsena:)
OdstrániťAk by som namiesto práškového cukru dala med alebo agáve, zmenilo by to výrazne chuť?
OdpovedaťOdstrániťzial neviem poradit, nemam skusenosti :)
Odstrániť