Tieto malinove srdiecka mali velky uspech v praci. Pred Vianocami v piatok som niesla do prace malu kostovku z mojho vianocneho pecenia. Chutili aj mojej malej vnucke. Srdiecka maju velmi intenzivnu malinovu chut. Farbu im dodava pouzity praskovy malinovy puding do cestaa su zlepovane vybornym malinovym dzemom. Vniesli trochu farby medzi ostatne vianocne cukrovinky.
320 g hladkej muky
250 g masla
125 g praskoveho cukru
3 praskove pudingy s malinovou prichutou
1/4 KL prasku do peciva
1 vajce a 1 zltok
okrem toho:
malinovy dzem na zlepovanie
drobne cukrove ozdoby
Postup:
Suroviny na cesto spracujeme, zabalime do folie a odlozime do chladnicky aspon na hodinu. Rozvalkame cesto na 2-3mm a vykrajujeme srdiecka. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 stupnov C asi 5-8 minut. Po vychladnuti zliepame dzemom. Mozno ozdobit bielou cokoladou alebo cukrovymi ozdobkami.
Vypadají skvěle.
OdpovedaťOdstrániťAmelie dakujem za navstevu a komentarik :)
OdstrániťDobrý večer, mám rada vašu stránku a poteší ma každý váš nový receptík, napadlo ma či by sa mohla zameniť hladká múka za špaldovú hladkú...
OdpovedaťOdstrániťďakujem
Janka dakujem za mile slovicka, ale zial neviem vam zodpovedne povedat, ci mozete zamenit muky. Ja totiz so spaldovou mukou nemam ziadne skusenosti a neviem ako reaguje.
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, toto je tak krásna a slinky dráždiaca stránka ..dakujem za receptik isto sa sem ešte vrátim pekný večer ...
OdpovedaťOdstrániťMirka