nedeľa 8. januára 2017

Malinové srdiečka




Tieto malinove srdiecka mali velky uspech  v praci. Pred Vianocami v piatok som niesla do prace malu kostovku z mojho vianocneho pecenia. Chutili aj mojej malej vnucke. Srdiecka maju velmi intenzivnu malinovu chut. Farbu im dodava pouzity praskovy malinovy puding do cestaa su  zlepovane vybornym malinovym dzemom. Vniesli trochu farby medzi ostatne vianocne cukrovinky. 
Ingrediencie:
320 g hladkej muky
250 g masla
125 g praskoveho cukru
3 praskove pudingy s malinovou prichutou
1/4 KL prasku do peciva
1 vajce a 1 zltok 

okrem toho:
malinovy dzem na zlepovanie
drobne cukrove ozdoby

Postup:
Suroviny na cesto spracujeme, zabalime do folie a odlozime do chladnicky aspon na hodinu. Rozvalkame cesto na 2-3mm a vykrajujeme srdiecka. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 180 stupnov C asi 5-8 minut. Po vychladnuti zliepame dzemom. Mozno ozdobit bielou cokoladou alebo cukrovymi ozdobkami.


5 komentárov:

  1. Dobrý večer, mám rada vašu stránku a poteší ma každý váš nový receptík, napadlo ma či by sa mohla zameniť hladká múka za špaldovú hladkú...
    ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Janka dakujem za mile slovicka, ale zial neviem vam zodpovedne povedat, ci mozete zamenit muky. Ja totiz so spaldovou mukou nemam ziadne skusenosti a neviem ako reaguje.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrianka, toto je tak krásna a slinky dráždiaca stránka ..dakujem za receptik isto sa sem ešte vrátim pekný večer ...
    Mirka

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)