Uz takmer desat rokov zijem v Anglicku a veru vzdy potesi pozdrav zo Slovenska. Ci uz je to vo forme navstevy, pohladnice, ci balicka. Tentokrat ma jedneho dna doma cakal balicek, od usporiadatela sutaze Nebud Babovka. A ze nie som ziadna babovka, tak som sa rozhodla tuto vyzvu urcenu pre blogerov prijat aj napriek dlhodobej prestavke na blogu. Ak chcete, mozete mrknut sem Pecenie je radost . #nebudbabovka #peceniejeradost
Babovku som piekla dvakrat po sebe, pretoze prvykrat som ju nestihla ani odfotit. Chut pecanovych orechov v kombinacii s karamelovou kremovou glazurou je absolutne dokonalym spojenim dvoch nadhernych chuti, Teda aspon pre mna. Milujem vsetko, co je orechove a vsetko co je karamelove. Pecanove orechy maju uplne inu chut ako vlasske orechy. V tejto babovke este viac vynikne ich skvela chut a to pouzitim maleho triku. Pred posekanim orechov ich dajte na chvilu zapiect do rury. Ich chut sa tymto jednoduchym krokom este viac zvyrazni. O jeden krok viacej v postupe, ale tato nenarocna drobnost este viacej zvyrazni ich skvelu chut. Verte mi, stoji to za tu malu namahu. Inak som este urobila malu zmenu a namiesto mlieka som pouzila do cesta perlivu mineralku. Cesto je ovela nadychanejsie. No a ta kremova karamelova glazura, tak ta nema chybu.......
Cesto:
4 vajcia
150 g hnedeho cukru
120 g krystaloveho cukru
220 g Hera maslová príchut
1KL vanilkoveho extraktu
250 ml perlivej vody
1 KL prasku do pecenia
1/4 KL soli
1/2 KL soda bicarbony
400 g hladkej muky
150 g pecanovych orechov
50 g pecanovych orechov na posyp
Karamelova glazura:
220 g kremoveho syra ( napr Philadelphia, Mascarpone a pod.)
3 PL domaceho karamelu
3-4 Pl praskoveho cukru (podla chuti)
2-3 Pl mlieka (glazura nema byt ani velmi husta ani velmi riedka)
Postup:
Pecanove orechy vysypeme na plech tak, aby boli v jednej vrstve. Dame do predhriatej rury na 175 stupnov C a zapecieme. Davame pozor lebo pecanove orechy maju tendenciu rychlo prihoriet. Vyberieme z rury a nechame ochladit. Orechy maju byt jemne tmavoruzove a cuchom zistite, ze uz su hotove, ked z rury nadherne zavonaju. Posekame ich najemno.
Zmaknutu Heru- maslová príchuť vymiesame s cukrami dopenista. Po jednom zaslahame vajicka. Pridame vanilkovy extrakt a preslahame. Pridame perlivu vodu a premiesame. Muku, prasok do peciva, sol a soda bicarbonu preosejeme do misky. Pridame jemno oprazene a posekane orechy. Suchu zmes postupne pridame k vymiesanej Here a dobre premiesame. Vylejeme do babovkovej formy a pecieme pri teplote 175 stupnov C 45 minut. Potom vrch prikryjeme papierom na pecenie (staci iba polozit na vrch formy papier na pecenie) a dopecieme este 10-15 minut. Kontrola spajlou. Upecenu babovku vyberieme z rury a nechame cca 10 minut postat a potom ju vyklopime na mriezku a nechame ju do uplneho vychladenia na mriezke.
Pripravime si karamelovu glazuru. ta je uplne jednoucha. Staci vymiesat kremovy syr Philadelphia s domacim karamelom . Ak je potrebne. pridavame postupne po lyziciach mlieko. Navrstvime na babovku. Vrch posypeme nasekanymi pecanovymi orechami. A dobrota je hotova . Dobru chut prajem!
Adrianna ja sedim tady a slintam super co ty peklas ses super
OdpovedaťOdstrániťkonditorka wau
zdravim Karin
Mila Karin dakujem za navstevu , potesila si ma :)
OdstrániťKrásna bábovka , určite vyskúšam. Som rada, že si pridala nový recept. Skoro všetky tvoje výborné recepty som už vyskúšala.
OdpovedaťOdstrániťJeeej Zdenka to je mile. Dakujem velmi pekne za navstevu aj za komentarik. Momentalne mam prestavku. Urobila som iba vynimku kvoli tejto vyzve. Planujem navrat na jesen :) Dufam, ze bude babovka chutit.
OdstrániťTeším sa na návrat. Chýbajú mi tvoje super recepty :-)
OdstrániťAhoj Andrianka, jsem moc ráda za další receptík a hlavně za takhle úžasnej. Miluju pekanové ořechy a o karamelu ani nemluvím. Takže až se mi dostanou do rukou zase nějaké oříšky, tak vím, co upéct. Jen tedy z Hery už vůbec nepeču, takže nejspíš vyměním za máslo. Děkuji a přeji krásnou neděli :)
OdpovedaťOdstrániťMila Vendulka, dakujem za navstevu aj mily komentarik. Prajem vsetko dobre :)
Odstrániť