štvrtok 22. marca 2018

Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)



Trochu som si upratovala fotografie a natrafila som na tuto Fit roladu. Je to taka zdravsia veria tvarohovo ovocnej rolady. Tvaroh a ovocie tvoria skvelu dvojku, takze isto si na tejto kombinacii skvele pochutite. Tuto roladu som piekla uz davnejsie, ale akosi nebol cas na blogovanie. Medzitym moj stary laptop odisiel a zial s nim aj cely moj archiv fotiek z blogu. Iba par kuskov sa podarilo zachranit mojmu milemu zatkovi, ale vsetko, co za nieco stalo je prec. Par fotiek som nasla na karte vo fotaku, tak aspon s tymto receptom sa s vami podelim. Recept mam od mojej sestry. ktora ho vychvalila  a mne nedalo nevyskusat ho. Mozno niekoho tento receptik oslovi.

Ingrediencie:
cesto

4 vajcia
3 - 4 PL medu
2 PL kokosoveho oleja


Plnka:
750g makkeho tvarohu
3- 4   PL medu
200g drobneho  ovocia ( mix moze byt aj mrazene)
2 ks   banany
1 KL vanilkoveho extraktu
1 PL  citronovej  nastruhanej kory

na ozdobu:
2 PL medu 
mleta skorica

Postup:

Pripravime si plech 30x40cm. Vylozime ho papierom na pecenie a dobre potrieme kokosovym olejom, Zltka naslahame s medom dopenista. Pridame dotuha vyslahany sneh z bielkov a opatrne kruzivymi pohybmi vmiesame do naslahanych zltkov. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme. Pecieme vo vopred vyhraitej rure pri teplote 190 stupnov C asi 8 minut. Davame pozor, aby sme roladu zbytocne dlhym pecenim nevysusili. Po upeceni roladu vezmeme z plechu dolu a stocime ju po dlzke. Nechame uplne vychladnut. 

Tvaroh, citronovu koru , vanilkovy extrakt a med vyslahame na jemny krem. Ak chcete krem sladsi, mozete pridat viacej medu. Vychladnutu roladu roztocime a natrieme plnku. Ulozime banany asi 2cm od kraja piskoty a potom  drobne ovocie a stocime roladu. Pri stacani postupne opatrne stahujeme papier na pecenie. Odlozime do chladu stuhnut. Pred podavanim oprasime mletou skoricou a cik-cak sposobom osladime medom.  Prajem dobru chut!





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)