Tieto kokosove kosicky maju tuhsie cesto. Presne take som chcela. Vacsinou robim kosicky z lineckeho cesta. Kosicky z lineckeho cesta su dost krehke a ked su naplnene nejakou plnkou, kremom velmi rychlo nasiaknu vlhkost a doslova sa rozpadavaju v rukach. Pamatam si, ako sme pekavali s mamkou kokosove kosicky, potrete marhulovym dzemom, plnene mandarinkami, ktore sa zaliali zelatinou. Vrch sa zdobil dobkami z bieleho kremu. Tie kosicky vyzeral velmi dobre a aj chutili skvele. Bolo to este tuhsie a doslovne aj chrumkajuce cesto. Zial, ten recept sa kdesi zapotrosil. Skoda. Odvtedy sa marne snazim najst recept na pevnejsie kokosove kosicky. Toto cesto je take pevnejsie , ale chyba mu chrumkavost. Rozhodne kosicky doporucujem upiect aspom dva dni vopred. Potrebuju odstat naplnene, aby sa cesto ulezalo. Plnka je sice zo slahackovej smotany, cokolady a masla, ale kludne ich mozete drzat na chladnom mieste aj tyzden. Pred podavanim nechajte postat pri izbovej teplote. Plnka je silno cokoladova a v spojeni s kokosovymi cestom je pre mna kombinacia, ktora nikdy nesklame. Zdobit mozete podla vlastneho uvazenia.
Ingrediencie:
cca 33 kusov stredne velkych kosickov (pocet zavisi od velkosti formiciek)
Cesto:
200g masla
120g praskoveho cukru
100g struhaneho kokosu
350g hladkej muky
1 vajce
Plnka:
200ml shlahackovej smotany
200g horkej cokolady
100g masla
1 KL vanilkoveho extraktu (pripadne 1 vanilkovy cukor)
1 KL rumu ( amaretta a pod.)
Na ozdobu:
kokos na posyp, kvietky z marcipanu, coko vajicka, lentilka a pod.) podla uvazenia
Postup:
Vsetky suroviny spracujeme na hladke cesto. Zabalime do folie a nechame pol hodiny odpocinut v chladnicke. Formicky vymastime a vysypemem mukou. Do kazdej formicky vtlacime cesto vo velkosti vlasskeho recha, Pecieme pri teplote 180 stupnov C asi 12=15 minut. Upecene kosicky este za tepla vyklopime z formiciek. Na dalsiu varku formicky neumyvame, ani nemastime ich uz len natlacime cesto a upecieme.
Plnka:
Do smotany pridame vanilkovy extrakt (vanilkovy cukor) rum a zahrejeme do bodu varu. Odstavime z ohna a pridame nalamanu cokoladu. Miesame, kym sa obe hnmoty spoja. Est do tepleho primiesame maslo a miesme, kym dostaneme peknu lesklu polohustu hmotu. Vychladnute kosicky naplnime coko kremom a ozdobime podla vlastneho uvazenia.
Tieto recepty sú úžastne popísané. Podľa obrázkov a návodu ich spraví každý. Tie fotky sú úplne ako do kuchárskej knihy. Ďakujem! Budem Vás sledovať pravidelne.
OdpovedaťOdstrániťDakujem krasne za navstevu aj za mily komentarik :)
Odstrániť