utorok 16. júla 2019

Mrkvové muffiny s citronovým krémom









V nasej rodine  vsetci lubia mrkvou tortu. Dnes som sa rozhodla urobit tuto dobrotu v muffinovom prevedeni.  Je to idealne  riesenie, ak potrebujete iba par kuskov sladkeho. Ked sme boli doma plny pocet, tak rozhodne tych 12 kusov muffinov by nam nestacilo. Muffiny su  naozaj velmi dobre. Cesto je nadychane, nie je dusive a po upeceni sa pekne oddeluje od papierovych kosickov. Samozrejme, ze par orieskov v ceste nesmie chybat. Ja som posekanymi orieskami ozdobila aj vrch a este aby to bolo viac eno-nuno, tak som posekane oriesky mierne oprazila na suchej panvici.  No a ta jednoducha poleva ci krem na vrchu  s citronovou prichutou im dodava skutocne smrnc. Mozem len a len odporucat vyskusat tieto mrkvove muffiny s citronovym kremom. Prajem vam dobru chut!
Ingrediencie:
na 12 kusov

200 g   ocistenej a na jemno postruhanej mrkvy
170 g   polohrubej muky
1/2 KL soda bicarbony
2    KL prasku do peciva
2    KL mletej skorice
1    KL mleteho zazvoru  ( mozno vynechat, ak nemate radi)
1/2 KL muskatoveho oriesku ( mozno vynechat, ak nemate radi koreniste chute) 
100 ml  slnecnicoveho oleja 
110 g    trstinoveho  cukru
2    PL  medu ( u mna Golden Syrup)
2     ks  vajcia
50  g    vlasskych orechov ( na drobno posekat) 

na polevu:
125  g   cheese cream ( kremovy syr Philadelphia a pod. dobry je aj Goldesa z Lidl)
2-3 KL citronovej stavy
1-2 PL  praskoveho cukru

na ozdobu
1 mensia mrkva na postruhanie
asi10 kusov vlasskych orechov (polovice jadier) nadrobno posekat a oprazit mierne na suchej panvici

Postup:
Vajcia s cukrom naslahame do penista. Slahame asi 7 minut. Potom pridame med a olej a opat dobre preslahame. Pridame postruhanu mrkvu, posekane orechy  a uz len rucne premiesame. Nakoniec pridame preosiatu muku s koreninami a rucne premiesame. Plnime do papierovych kosickov, ktorymi sme vyplnili muffinovu formu. Kosicky plnime asi 0.5 cm od vrchu. Cesto mi vyslo presne do 12 kosickov. Zhruba dve polievkove lyzice do jedneho kosicka. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov asi 20-25 minut. Kontrola spajlou. 

Kremovy syr, praskovy cukor a citronovu stavu vymiesame do hladka. Na vychladnute muffiny natrieme trochu kremu ( zhruba 1 KL ) posypeme orechami a nastruhanou mrkvou alebo podla vlastneho uvazenia. 



1 komentár:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)