na 12 kusov
200 g ocistenej a na jemno postruhanej mrkvy
170 g polohrubej muky
1/2 KL soda bicarbony
2 KL prasku do peciva
2 KL mletej skorice
1 KL mleteho zazvoru ( mozno vynechat, ak nemate radi)
1/2 KL muskatoveho oriesku ( mozno vynechat, ak nemate radi koreniste chute)
100 ml slnecnicoveho oleja
110 g trstinoveho cukru
2 PL medu ( u mna Golden Syrup)
2 ks vajcia
50 g vlasskych orechov ( na drobno posekat)
na polevu:
125 g cheese cream ( kremovy syr Philadelphia a pod. dobry je aj Goldesa z Lidl)
2-3 KL citronovej stavy
1-2 PL praskoveho cukru
na ozdobu
1 mensia mrkva na postruhanie
asi10 kusov vlasskych orechov (polovice jadier) nadrobno posekat a oprazit mierne na suchej panvici
Postup:
Vajcia s cukrom naslahame do penista. Slahame asi 7 minut. Potom pridame med a olej a opat dobre preslahame. Pridame postruhanu mrkvu, posekane orechy a uz len rucne premiesame. Nakoniec pridame preosiatu muku s koreninami a rucne premiesame. Plnime do papierovych kosickov, ktorymi sme vyplnili muffinovu formu. Kosicky plnime asi 0.5 cm od vrchu. Cesto mi vyslo presne do 12 kosickov. Zhruba dve polievkove lyzice do jedneho kosicka. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov asi 20-25 minut. Kontrola spajlou.
Kremovy syr, praskovy cukor a citronovu stavu vymiesame do hladka. Na vychladnute muffiny natrieme trochu kremu ( zhruba 1 KL ) posypeme orechami a nastruhanou mrkvou alebo podla vlastneho uvazenia.
Krásny recept, mrkove mam rada, určite vyskúšam.
OdpovedaťOdstrániť